PÅ SHOPPING: Kronprinsesse Mette Marit og den anerkjente redaktøren for Vogue Italia har blitt observert sammen i Italia i sommer. Her har de blant annet vært på handletur i Portofinos gater. Foto:Olycom,Stella Pictures

Mette-Marit på ferie med Vogue-redaktør Franca Sozzani

Kronprinsesse Mette-Marit har tilbragt deler av sommerferien i en italiensk kystby med sin gode motevenninne, Vogue-redaktør Franca Sozzani (64).

  • Fanny Emilie Rustad Østhaug
Publisert:

Det er det svenske bladet Svensk Damtidning som først skriver at de to har feriert noen dager sammen i den italienske byen Portofino. De to dukker også opp på flere bilder sammen, avslappet antrukket og vandrende langst havnen. Blant annet har kronprinsessen og Sozzani blitt observert på både shopping og hundelufting av Francas lille hund.

Portofino er en eksklusiv liten fiskerlandsby kjent for sin flotte havn og celebre gjester. Nå er altså Mette-Marit og Franca Sozzani blant dem, og like før helgen la dessuten Sozzani ut et bilde av seg selv og Mette-Marit fra et tidligere selskap på sin Instagram-profil, med teksten «So nice to spend time with a very good friend».

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier til VG at damene har et svært knyttet vennskap.

- Mette-Marit og Franca har knyttet et tett vennskap. Vogue-redaktøren har vært gjest både på Skaugum og på landstedet til kronprinsfamilien på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Mette-Marit har også besøkt venninnen både i Milano og på landstedet hennes i Portofino. Mette-Marit skal også ha hatt med seg sine to yngste barn på Italia-besøk, sier han og legger til:

- Det overrasker meg ikke at hun nå har vært tilbake. Portofino er et fantastisk sted - med gammel middehavsstemning, elsket av kjendiser og jetsettere fra hele verden.

VG har vært i kontakt med slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke vil kommentere kronprinsessens private ferieplaner.

NÆRE VENNINNER: Franca Sozzani var gjest i Oslo Domkirke da kronprinsparet markerte sin 10-års bryllupsdag i 2011. Foto: Ingunn Saltbones/VG Foto: ,

På kongefamiliens offisielle program er neste offentlige opptreden i forbindelse med Grunnlovsjubileet 18. august, og det er da kronprins Haakon som står oppført.

Det er ikke klart om han og resten kronprinsfamilien var med til Italia.

Franca Sozzani er sjef i italienske Vogue, og regnes som en av moteverdenens mektigste. Den legendariske Vogue-sjefen har kjent kronprinsessen i en årrekke, og de to deler blant annet en stor interesse for italiensk mote.

Pucci og den norske sjefsdesigneren Peter Dundas har som kjent kledd opp Mette-Marit mange ganger, og også invitert henne til å sitte på første rad med nettopp Franca Sozzani i 2010. Året etter var Sozzani gjest i kronprinsparets bryllupsdagsfeiring i Oslo. Tidligere i år var også begge to på den kjendistunge amfAR-gallaen i New York.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder