LYDKONKURRENTER: Lars Vaulars Øya-konsert bar preg av at bassen ble dempet så Björk skulle bli bedre hørt. Foto: Erik Moholdt / Øyafestivalen/Scanpix

Lars Vaular måtte dempe seg for Björk

- Lydmannen min ble forbanna, sier bergensrapperen

Lars Vaulars bass ble for mye for Björk på Øyafestivalen, som til slutt måtte skru ned bassen til bergensrapperen.

  • Martine Lunder Brenne
  • Marie Kulander Kvitrud
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den islandske artisten gikk på scenen på Øyafestivalen fredag klokken 21.30. En halvtime etter begynte Lars Vaulars konsert på «Sjøsiden», en av de andre Øya-scenene. Det skapte trøbbel for Björk og hennes team, som kontaktet Lars Vaulars team og ba den norske rapperen dempe seg.

- Jeg merket det ikke selv da jeg sto på scenen, men lydmannen min var veldig forbanna etter konserten. Jeg synes det er trist at kvaliteten på noe vi har jobbet lenge med blir redusert på den måten. Bassen er essensiell i musikken vår, så vi føler oss litt emaskulert, sier Vaular.

Twitter-reaksjoner
Etter Vaular-konserten twitret trommis Tarjei Strøm om episoden:

«Funfact: Bjork truet med å gå av Enga-scena om ikke Lars Vaular skrudde ned på Sjøsiden. Øya kom så å skrudde ned lyden vår. kraftig. leit.», skrev Valuars trommeslager.

Under resten av Vaulars konsert var det flere blant publikum som twitret om den da lave lyden.

«Lydmannen til Lars Vaular har herved sparken. Skru opp, mann.», lyser meldingen fra Harald Klungtveit, mens Bjørn Rogstad skrev følgende på nettsamfunnet: «Alt er for lavt. Skru opp lyden"@harnes: Hvorfor er vokalen så lav på Lars?»

FETTERE: Lars Vaular fikk hjelp av fetteren Sondre Lerche på scenen. Foto: Scanpix

Preget av dempingen
VGs anmelder Thomas Talseth var selv til stedet på Vaulars konsert, og er ikke i tvil om at Vaulars konsert ble klart forringet av det lave lydnivået han måtte holde seg til.

- Jeg sto 20 meter fra scenen og fikk større problemer med lyden fra de som sto og snakket ved siden av meg enn lyden fra høyttalerne. Slik skal det ikke være på en konsert, forteller Talseth,som forøvrig ga konserten terningkast fire under tittelen «Lavmælt Lars».

Pressesjef på Øyafestivalen, Jonas Prangerød, bekrefter overfor VG Nett at de måtte dempe Vaular til fordel for Björk.

- I noen perioder var bassen for høy under konserten til Lars Vaular, og det kunne høres i rolige partier av Björks konsert. Det ble gjort noen grep som ordnet opp i det, sier Prangerød og understreker at det var bassen, og ikke lydnivået, som ble justert.

- Irriterende
VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med Lars Vaular, men hans manager Gunnar Greve har forståelse for at bassen måtte skrus ned - uten av det gjorde saken mindre irriterende.

- At storesøster la begrensninger på volum og frekvenser er vel like sikkert og forståelig som det er et kompliment til dem, og ikke minst fryktelig irriterende, sier Greve.

At Björk fikk viljen sin sørget i alle fall god lyd for hennes konsert, som fikk terningkast seks av VGs anmelder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder