Fått støtte av Ari Behn

Christer Tornell om Per Heimly: - En herlig og merkelig skrue

Siste vals for Per: - «Skal vi danse»  har forandret livet mitt

NYDALEN (VG) Fem par har blitt til fire. Per Heimly (42) valset seg i kveld ut av TV-konkurransen.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over fem år gammel

– Det har vært en fantastisk reise. «Skal vi danse» har på mange måter forandret livet mitt. Jeg har gått ned masse i vekt og har planer om å fortsette, sier Heimly, som i kveld ble slått på målstreken av Linnéa Myhre.

Selv er Heimly fornøyd med innsatsen.

– Jeg har hatt det veldig gøy, og er glad for at jeg har blitt kjent med dansepartneren min Therese, sier han til VG og legger ikke skjul på at dansekonkurransen har fått han til å endre livsstil.

Vil gå ned flere kilo

– Jeg vil gå ned ni kilo til, og da gjelder det å holde en sunn linje. Det tror jeg at jeg skal klare nå, forteller Heimly som også legger til at det kommer til å bli mindre festing fremover.

I tillegg til hans mor har også Heimlys nære venn, Ari Behn, vært en god støttespiller.

– Han har fulgt meg gjennom dette, og vært en god støttespiller. Jeg tror han er fornøyd med innsatsen min. Det er godt å ha han tilbake i landet, forteller 42-åringen til VG.

Lørdag var det duket for musikalaften i «Skal vi danse». I kveld var også første gang deltakerne i årets konkurranse måtte fremføre to danser. Som mentor i musikalsjangeren hadde deltakerne fått tidligere «Hotel Cæsar»-produsent og programleder Tom Sterri. Sanger, skuespiller samt «X Factor»-dommer Mia Gundersen som gjestedommere.

Måtte i duell med Linnéa

I en dramatisk danseduell var det Linnéa Myhre og Per Heimly som måtte knive om den siste danseplassen. Men det var til slutt Heimly som trakk det korteste strået og ble sendt hjem. Bare to uker før den store finalen.

VGs danseekspert, Christer Tornell, trodde også det var Heimly som måtte ut av konkurransen i kveld.

– Jeg personlig synes dessverre at Per og Therese skal forlate konkurransen nå. Per er en herlig og merkelig skrue, som har kjørt et personlig løp som virkelig har kledd parketten, gjennom hele høsten. Men for meg så er «Skal vi danse» over for ham og Therese i kveld, uttalte Tornell til VG like før utfallet var klart.

UNDER SER DU TORNELLS DOM GJENNOM KVELDEN - OG JURYENS POENGER:

Linnéa og Alexander

VGs danseekspert og tidligere «Skal vi danse»-dommer Christer Tornell:

– Du begynner helt herlig, Linnéa. Akkurat som «Sandy» i «Grease». Du er godt plassert. Men jeg opplever litt forsiktighet i dag, og du gikk litt tilbake til original-Linnéa. Det er akkurat som om hun ble litt nervøs midt inni der. Men for all del. En god musikalstart på denne herlige kvelden. Poeng 7.

Linnéa imponere heller ikke dommerne, og i første runde lå hun sist på poengtavlen.

Av dommerne fikk hun: 6+7+6+6 poeng.

INGEN JUBEL: Linnea & Alexander danset Cha Cha Cha til John Travolta og Olivia Newton Johns Summer Night. Foto: Thomas Reisæter/TV 2 Foto:Thomas Reisæter/TV 2,

I sin andre dans, Wienervals, var dommerne mer positive. Mens Linnéa fikk kritikk for teknikken i cha cha cha var tilbakemeldingene bedre denne gang. - Bra levert, ifølge Tornell.

– Hun er akkurat like leken som «Maria» i musikalen. Linnéa er bare supersøt, og hun klarer både «natural» og «revered turns» i Wienervalsen. Dessuten fullfører hun tanken i historien. Hun har litt mer å gå hva gjelder overkropp. Men veldig bra levert! Poeng 8.

Av dommerne fikk Linnèa: 8+8+9+8 poeng.

Andre og Maria

Andrè Villa og dansepartner Maria Sandvik danset Paso Doble til «Phantom Of The Opera», til stor jubel blant dommerne. Også Tornell var fornøyd.

– Denne dansen krever sin mann. Han har et kroppsuttrykk som er helt utrolig, som både Phantom og Paso-danser. Posisjonene var helt fabelaktige i forhold til dansen. Sterkt at André klarer å holde hele veien. At haka lå fremover var en del hans phantom-uttrykk. Litt ustø helt i starten, ellers ville dette vært toppscore. Poeng 9

Av dommerne fikk André: 9+9+9+9 poeng.

JUBLET: André Villa & Maria Sandaker danset Paso Doble til Phantom Of The Opera. Foto: Thomas Reisæter/TV 2 Foto: Thomas Reisæter/TV 2,

Fra Paso Doble til Slow Fox. Andre Villa imponerte også i sin andre runde, og dommerne mente det var en fryd å se ham danse.

– Her skal André være superforelsket, men samtidig veldig uskyldig. Og det er akkurat det han er i starten. Elsket begynnelsen. Han stivner litt i overkroppen underveis ut i slowfoxen. Men André har en flyt som er nydelig, og han klarer samtidig å fokusere på detaljer som ligger hele veien. Poeng 9

Av dommerne fikk André: 8+10+10+10 poeng.

Roar og Nadya

Ikke alle har fått den beste oppladningen til showet i kveld. Danseinstruktør Nadya Khamitskaya (31) fortalte tidligere til VG tidligere i dag at hun trosser hun smertene og danser med skinne. Det har vært usikkert om hun i det hele tatt var i stand til å danse, etter at hun ble skadet på trening søndag.

Likevel hindret det ikke Khamitskaya og Roar Strand, som fikk mye ros av dommerne i kveld. Av Tornell fikk de nesten full pott.

– Roar er rask som Savannens konge og holder tempo hele veien. Litt høye skuldre til tider. Hvilket gjør at han mister status som løve. Men mannen lever både i ben og uttrykk, og han har full kontroll over quickstep. Dette var moro. Og stor respekt til partner Nadya som klarte å fullføre sammen med sin mektige partner Roar. Poeng 9

TROSSET SMERTENE: Roar & Nadya danset Quickstep til Jason Weavers I Just Can't Wait To Be Kin. Foto:Thomas Reisæter/TV 2 Foto:Thomas Reisæter/TV 2,

Det gikk unna da Roar og Nadya danset Jive. Dommerne likte at Roar bød på seg selv. Men danseduoen fikk ikke like gode tilbakemeldinger som de fikk for sin Quickstep i første runde. Likevel ble Roar rost for prestasjon og trygghet.

– Roar og Nadya i en heftig Jive sammen med en like heftig «Footloose». Energien er der. Engasjemanget er der. Han er der hundre prosent... i spill. Men han mister trinn, og det går litt over stokk å stein i denne jiven. Og da klarer han ikke å holde på styrken i overkroppen hele veien. Men som sagt. Han vokser stadig i uttrykket. Poeng 8

Av dommerne fikk Roar: 8+7+9+8 poeng.

Agnete og Egor

Dommerne tok «av seg hatten» da Agnete og dansepartner Egor danset Paso Doble til «Don`t Cry For Me Argentina». Det gjorde også VGs dansedommer.

– Agnete og Egor i Paso som Evita og Ché...eller Peron. Hun starter som bare Agnete kan, med sang. Egor er definitivt Che. Og jeg bøyer meg for Agnete. Sterk karakter, Agnete er både Evita og en Paso-mesterinne. Følelser så til de grader, og hun ligner til og med Evita. Jeg sitter og blir rørt. Poeng 10

Av dommerne fikk Agnete: 10+10+10+10 poeng.

FULL POTT: Agnete & Egor danset Paso Doble til Andy Fortunas «Don't Cry For Me Argentin». Foto: Thomas Reisæter/TV 2 Foto:,

Ikke like bra gikk da Agnete og dansepartner Egor skulle danse Slowfox. Dommer-kvartetten mente Agnete gjorde en solid gjennomførelse, men at showet tok overhånd, og at det ble for lite dans. Tornell er enig.

– Agnete og Egor i én. Dette blir en utfordring. Sexy slowfox: er det mulig? Det må være mulig, for dette er «Chicago». Med «Fosse»-armer i starten så lover det godt. Men det blir litt mye show, og litt for lite slowfox dessverre. Poeng 7

Av dommerne fikk Agnete: 7+8+8+10 poeng.

Per og Therese

Per Heimly og dansepartner Therese fikk lunkne tilbakemeldinger av dommerne for sin Rumba. Tornell mente det hele ble litt kantete og stivt.

– Per jobber maksimalt ut fra det han kan på parketten. Og han har et herlig fokus på Therese. Det Per mangler litt er at han ikke klarer å koble de fysiske bevegelsene til det følelsesmessige som Rumba krever. Det ble litt kantete og litt stivt for meg. Poeng 6.

Av dommerne fikk Per: 6+6+8+7 poeng.

GREIT NOK: Per og Therese danset Rumba til Mamma Mias Our Last Summe. Foto: Thomas Reisæter/TV 2 Foto:,

I sin andre runde endte Per og Therese nederst på poengskalaen. Wienervalsen sto ikke helt til forventningene, hverken hos dommerne eller Tornell. Men Per fikk for sjarm og show.

– Her må jeg le. Den som kan klare dette må jo være Per. Og det gjør han så absolutt i starten. Jeg må også si at han klarer dette «crossover»-uttrykk gjennom hele dansen. Det er litt så som så i teknikk, men Per overbeviser definitivt som Rockulv. Poeng 7.

Av dommerne fikk Per: 6+6+7+8

HVEM HEIER DU PÅ I «SKAL VI DANSE»? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder