STOR SUKSESS: «Grey's Anatomy» trekker mange seere til Tv 2. Nå kan kanalen straffes for å ha sendt voldlige scener på dagtid Foto: WENN

TV 2 legger seg flate etter grove voldsscener

Medietilsynet varslet at TV 2 kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen. Episodene inneholdt grove voldsscener.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Kanalen hadde frist til 28. juni på besvare medietilsynets varsel som kom i mai. Nå legger de seg flate, ifølge Dagbladet.

- Vi er enige med Medietilsynet at disse episodene ikke burde vært sendt på de tidspunkter som de ble sendt på, skriver TV 2-advokat Jan Holland i et tilsvar til Medietilsynet, ifølge avisen.

Kanalen viser i sitt tilsvar til at sendingen gikk «under radaren».

Medietilsynet kom med varselet etter en stikkprøvekontroll av TV 2s søsterkanal Bliss i mai. Medietilsynet har ennå ikke fattet vedtak om hvorvidt TV 2 skal ilegges bøter eller om de slipper unna med en advarsel.

Vannskilleprinsippet

Tilsynet viste i mai til det såkalte vannskilleprinsippet i kringkastingsloven, som innebærer at program med et innhold som kan være til skade for mindreårige seere, men ikke i så alvorlig grad som det som forbys fullstendig, sendes etter klokka 21.00.

«De kontrollerte episodene handler om en mannsperson som legger ansvaret for sin kones død på sykehusets ansatte. Vedkommende ønsker å hevne dødsfallet, og i en rekke scener skildres det at han skyter og dreper uskyldige personer på sykehuset. Flere av drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt, og drapene fremstår i tillegg som svært kyniske», heter det i Medietilsynets vurdering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder