DØDE 1. JUNI 2012: Katehlyn Joosten. Foto: Alloverpress

«Frustrerte fruer»-stjernen Kathryn Joosten er død

Seriekollegene kondolerer på Twitter

Kathryn Joosten døde 72 år gammel etter en lang kamp mot lungekreften.

  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den amerikanske skuespilleren er best kjent som den nysgjerrige naboen Karen McKluskey i suksesserien «Frustrerte fruer».

Fredag døde Joosten i sitt eget hjem i Los Angeles, under tre uker etter at «Frustrerte Fruers» siste episode ble sendt, skriver Huffington Post.

Emmy-vinner

Skuespilleren hadde kjempet mot lungekreften i 11 år, og også i serien var hennes kamp mot kreften en sentral del av handlingen. I den siste episoden av «Frusterte fruer» dør Joostens rollefigur Karen.

Joosten vant Emmy to ganger for beste birolle i «Frustrerte fruer», i 2005 og 2008. Hun var også nominert til prisen i 2010 for rollen i den prisbelønte serien om Wisteria Lane.

Selv om Joosten ikke bestemte seg for å satse på skuespillerkarrieren før hun var 42 år gammel, rakk hun også å få roller i en rekke andre serier som «Dharma & Greg»,«Ally McBeal», «Scrubs» og «West Wing».

FIRERBANDE: Marcia Cross, Eva Longoria, Teri Hatcher, Felicity Huffman og Marcia Cross spilte hovedrollene i «Frustrerte fruer». Foto: Wenn.com

Kollegene i sorg

«Frustrerte fruer»-kollegene har brukt nettsamfunnet Twitter for å uttrykke sin sorg. Joosten var med i alle åtte sesongene av «Frusterte fruer» og rakk å bli godt kjent med Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross og Eva Longoria.

«Takk Kathelyn. For ditt mot, din humor, din kamp og ditt talent. Vi var så heldige som fikk ha deg her. Mange kyss», skriver Marcia Cross.

«Hvil i fred! Kathryn Joosten (Karen McCluskey) døde i seriens siste episode og også i virkeligheten 71 år gammel av lungekreft! Vi kommer til å savne deg!!!», twitrer Eva Longoria.

«Alle mine bønner og all min kjærlighet til Kathelyn Joostens familie. Hvil i fred, hun var en fantastisk kvinne og en utrolig skuespiller», skriver Felicity Huffman.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder