I KVELD: Gunhild Stordalen t.v. er blant gjestene i Skavlan som sendes på NRK fredag. Foto:Nrk,NTB scanpix

Gunhild Stordalen: Vet ikke om jeg får tilbakefall

Det tar inntil to år før hun kan friskmeldes, og muligheten for tilbakefall ligger der, forteller Gunhild Stordalen på Skavlan i kveld.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Der forteller hun om sykdommen og behandlingen hun har vært gjennom.

– Det tar inntil to år før immunsystemet er gjenoppbygget, og jeg vet ikke om jeg får tilbakefall, men det går den rette veien. Å kunne komme tilbake til normaliteten er nesten uvirkelig, sier hun.

NRK skriver om hvordan hun kunne kjenne sykdommen spre seg i kroppen.

– Jeg merket på huden min at det var sykdomsaktivitet. Huden stivner og blir som et neshornpanser. Jeg kjente at sklerosen spredte seg oppover halsen og kom i ansiktet. Jeg klarte ikke å ta armene bak på ryggen eller bøye håndleddene. Noen morgener kom jeg meg ikke ut av sengen fordi jeg hadde så vondt og var så stiv, sier hun i intervjuet med Skavlan.

Roser ektemannen

Gunhild Stordalen roser ektemannen Petter Stordalen. Hun sier at han har holdt seg positiv oppi alt og prøvd å finne små glimt av håp.

– «Hvis det er 30 prosent sannsynlighet at du dør innen to år, så er det jo 70 prosents sannsynlighet for at du overlever». Han er flink til å fokusere positivt, men han skjønte raskt at dette er alvor, og vi ikke har noen behandling å forholde oss til i Norge, sier hun.

Gunhild Stordalen fikk diagnosen i oktober i fjor, og har siden kort tid etter vært til behandling i Nederland.

STØTTESPILLER: Petter Stordalen har vært en god støttespiller for kona under sykdomsperioden. Her avbildet idet de ankommer åpningsfesten for Petter Stordalen sitt hotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Hun kom ut av sykehuset 18. januar og forteller at hun har det veldig bra nå. Gunhild Stordalens mål er å stå på scenen under EAT-konferansen i juni. I dag går hun på antibiotika og andre medisiner

TAKKER: Petter Stordalen takker alle for støtten på sin Facebook-side. Foto:Skjermdump,

På skjermen i kveld

I kveld sendes Skavlan-episoden med Gunhild Stordalen som gjest. Episoden ble spilt inn mandag. Der møtte hun opp uten parykk, noe hun hylles for.

– Det betyr veldig mye at en kjent kvinne som Gunhild Stordalen står frem på denne måten, så åpent og visuelt. I likhet med veldig mange med kreftdiagnose har hun opplevd å få den tøffe beskjeden, hun har vært gjennom en knalltøff cellegiftbehandling. Når hun stiller på Skavlan uten hår, og forteller om sin historie på den måten, gir hun håp til veldig mange mennesker, sa generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, til VG i går.

– Alle er til en viss grad opptatt av utseendet sitt. Ansiktet kan du aldri skjule. Å ende med et ødelagt ansikt, ville være som alltid å gå rundt med merkelappen syk. Ingen ønsker det, sier Gunhild Stordalen til A-magasinet.

Hun forteller at det føles ut som hun har fått ny motor, og jobber langt mer enn legene ønsker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder