FÅR GI UT PLATE: Astrid Smeplass røk ut av «Idol» og ble nummer fem, men alt tyder på at hun får gi ut plate med Playroom music. Foto: ØYVIND NORDAHL NÆSS

– Astrid Smeplass får platekontrakt

Etter at Astrid Smeplass (16) røk ut av «Idol» fredag har flere plateselskap og managere meldt sin interesse, men VG erfarer at Playroom music og Jan Fredrik Karlsen vil jobbe videre med Astrid.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi kan ikke kommentere noe før vinneren av «Idol 2013» er kåret. Vinneren får jo platekontrakt med Playroom music, så det vil jo ta vekk litt av gleden for vinneren om vi nå skulle kommentere eventuelle samarbeid med andre deltakere, sier Jan Fredrik Karlsen i Playroom music.

Han har opsjon på alle finalistene i «Idol» i fire måneder etter «Idol» er over.

BAKGRUNN: Dommerne raser over at Astrid Smeplass (16) røk ut av Idol

JOBBER MED ASTRID? Etter hva VG erfarer er det Jan Fredrik Karlsen som vil gi ut Astrid Smeplass sitt første album. Foto: Jørgen Braastad/VG

Stor støtte
Men etter det VG kjenner til ligger alt an til at det blir et videre samarbeid med Astrid Smeplass - som i dagene etter at hun røk ut av «Idol» har skapt et enormt engasjement.

Hittil har nærmere 60.000 engasjert seg på Facebook-siden «Gi Astrid Smeplass en ny sjanse i Idol». I tillegg har så mange kjøpt låten hennes «Shattered» på iTunes at hun nå topper listen, og i morgen går hun inn i tetssjiktet på VG-lista.

- Det er utrolig gøy at det går så bra med musikken, og ikke bare med TV-programmet. Dette viser at Astrid er levedyktig som artist - også etter «Idol», sier presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad.

Pekte på David Eriksen
Astrid var en dommer-yndling fra starten av, og «Idol»-dommerne raste etter at det ble klart at hun var ute av konkurransen. Tone Damli Aaberge gikk så langt at hun sa at hun visste om én som mer enn gjerne ville jobbe med henne - hennes egen manager David Eriksen.

Selv sa han til VG:

- Hun må gjerne ringe meg! Jeg synes hun er fabelaktig og har snakket med Tone om at jeg synes hun har en egenart. Det er viktig at hennes talent blir ivaretatt, sier Eriksen som syntes det var en skandale at hun røk ut.

Stor interesse
TV 2 bekrefter overfor VG at de har merket et enormt engasjement etter at Astrid røk ut.

- Engasjementet tok veldig av etter at hun måtte forlate konkurransen, og det er veldig hyggelig. Det har vært mange som har engasjert seg i Astrid hele veien, men nå tok det litt av, sier Laastad.

VG erfarer at mange har meldt sin interesse for å jobbe videre med den 16 år gamle jenta fra Rennebu.

- Men det er Playroom music som har opsjon på alle de ti finalistene, så de har førsteretten. Om de bruker den eller ikke, er en avgjørelse de først tar når vinneren er kåret, sier Laastad.

Avviser «Idol»-comeback
- Men det finnes i alle fall ingen mulighet for Astrid å komme tilbake i «Idol»?

- Nei, dette er noe TV-seerne har bestemt, så de 60 000 som på Facebook har sagt at de vil ha henne tilbake i konkurransen, burde ha brukt det engasjementet til å stemme istedenfor. Nå har vi full fokus på de fire flotte gjenværende deltakerne, sier Laastad.

For øyeblikket topper Astrid iTunes-listen og er mest spilt på andre musikktjenester som Wimp - mens Eirik Søfteland ligger på andreplass. Nå mener mange at det er nettopp «Idol»-rockeren Eirik som kan gå av med seieren i hele «Idol».

Tror Eirik vinner

- Eirik Søfteland har vært en artist med stor A fra sin første opptreden på «Idol», er en bunnsolid vokalist med sterk scenepersonlighet og masse energi som bare har blitt bedre utover i «Idol». Hans siste opptreden med låten «Gonna Go My Way» løftet ham opp på et nytt nivå, og Søfteland er ikke bare en klar kandidat til å stikke av med seieren i årets «Idol» - alt ligger til rette for at han uansett vil få en god artistkarriere etter denne konkurransen, sier musikkredaktør Bjørn Hammershaug i Wimp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder