I RETTEN: Popartisten Chris Brown (t.v) risikerer opptil fire års fengselsstraff for mishandlingen av popkjæresten Rihanna i 2009. Foto: REUTERS

Chris Brown kan havne bak murene

Popartisten Chris Brown risikerer likevel å måtte gå i fengsel for mishandlingen av sin daværende kjæreste Rihanna i 2009.

Artikkelen er over seks år gammel

24-åringen ble dømt til 180 dagers samfunnsstraff og fem års prøvetid etter mishandlingen av Rihanna, og han måtte også gjennomgå et program for å tøyle sinnet og voldsbruken sin.

Påtalemyndigheten i Los Angeles mener Brown har brutt vilkårene og nå risikerer han opptil fire års fengsel.

En domstol i Los Angeles opphevet mandag dommen om fem års prøvetid, og 16. august skal retten ta endelig stilling til om popartisten har brutt vilkårene og må belage seg på å tilbringe tid bak murene.

Bakgrunnen er en hendelse i mai der Brown skal ha kjørt på en bil bakfra, for deretter å ha oppgitt falsk identitet til den andre føreren. Ifølge påtalemyndigheten hadde han heller ikke gyldig førerkort da påkjørselen fant sted.

Brown selv nekter bestemt for å ha gjort noe galt i forbindelse med påkjørselen i mai og anklager den andre bilsten for å være ute etter penger.

- Jeg stakk ikke av, vi utvekslet informasjon og ingen av bilene fikk skade. Dette er latterlig, skrev han på Twitter da tiltalen ble kjent.

- Jeg har gjort feil tidligere og har arbeidet hardt for å bli et bedre menneske. Nå vil jeg renvaske meg, lød en annen melding fra artisten som toppet de amerikanske hitlistene alt som 16-åring.

Siden har han solgt millioner av plater, blant annet med god hjelp fra de norske produsentene i Stargate.

Flere artikler

  1. Chris Brown lider av ekstremt følelsesmessig stress

  2. Chris Brown beordret til rehab - risikerer fortsatt fengselsstraff

  3. Chris Brown løslatt fra fengsel

  4. TMZ: Chris Brown etterforskes etter ny voldsepisode

  5. Chris Brown fengslet igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder