NYBAKTE FORELDRE: Lars-Kristian Eriksen og Caroline Berg Eriksen har fått en jente. Foto: Espen Braata

«Fotballfrue» er blitt mamma

Valgte sjeldent navn

Caroline Berg Eriksen (26) og fotballmannen Lars-Kristian Eriksen (29) er blitt foreldre til en liten jente.

  • Jennifer Bråthen
  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den kjente bloggeren, som er gift med fotballspiller Lars-Kristian Eriksen kunngjorde selv at hun ventet barn på bloggen sin i juni. Nå er familieforøkelsen et faktum.

- Velkommen til verden, lille Nelia. Lille Nelia kom til verden 25. november klokken 09.10, hun veide 2720 gram, var 47 centimeter lang og er verdens vakreste, fineste skapning, skriver Berg Eriksen på bloggen.

Sammen med blogginnlegget som bekrefter nyheten, la Berg Eriksen ut et bilde av datteren. På bildet kan man se nyfødte Nelia med langt, mørkt hår mens hun ligger pakket inn i et teppe.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen eller Lars-Kristian Eriksen.

Les også: Født til rampelyset (VG+)

De nybakte foreldrene har allerede mottatt en rekke gratulasjoner i sosiale medier, etter at Berg Eriksen skrev tallet 24 etterfulgt av et hjerte på Facebook og Twitter tirsdag morgen.

Fotballfruen skriver at fødselen gikk fint. Videre skriver 26-åringen at hun ikke trengte smertestillende eller sting etter fødselen som tok syv timer.

- Det står bra til med alle tre, og vi gleder oss stort til at Nelia skal få oppleve den fantastiske stemningen på Skagerak Arena neste sesong, sier Lars-Kristian Eriksen til fotballklubben Odd.

Sjeldent navn

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) er det kun registrert 27 personer i Norge med Nelia som eneste fornavn.

- Nelia er et navn med veldig lang historie. Navnet finnes allerede i folketellingen i 1801, og den eldste personen registrert med navnet Nelia var født i 1740, forteller navneekspert og seniorrådgiver i SSB, Jørgen Ouren til VG.

Ifølge Ouren er Nelia et navn som får en liten økning hvert tiende år, men mener navnet fremdeles er sjeldent. Om «Fotballfrue» vil øke populariteten til det sjeldne jentenavnet, er han usikker på.

- Det kommer jo veldig an på hvor populær vedkommende egentlig er. Kjendiser har erfaringsmessig hatt betydning. Jeg pleier å si at Ole Gunnar Solskjær har skylden for at Noah slo an i Norge.

Fått kritikk

Caroline Berg Eriksen og Lars-Kristian Eriksen møttes i 2007 og har de siste to årene vært bosatt i Siljan i Telemark, siden Lars-Kristian spiller på Odd. Caroline er med sine over 90.000 faste lesere blant Norges mest populære bloggere.

På bloggen har Caroline lagt ut bilder som viser at hun har gått til innkjøp av en rekke barneartikler, og hennes ivrige følgere har kunnet følge de parets forberedelser i forbindelse med familieforøkelsen.

Gjennom hele svangerskapet har Caroline måttet tåle kritikk fordi mange har ment at magen er påfallende liten. Hun har gjentatte ganger forsvart magen og forklart at selv om den ser liten ut, så er den helt etter kurven.

«Fotballfrue» har også delt et bilde av den nyfødte datteren på det sosiale mediet Instagram.

//instagram.com/p/hLKn8XgsWZ/embed/

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder