HOLLYWOOD: Tom Cruise kommer til Norge i slutten av august for å spille inn film. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Nye detaljer fra «Mission: Impossible»: Ansetter 200 nordmenn

Åndalsnes Avis har fått innsyn i dokumenter som røper nye opplysninger om «Mission: Impossible 7» med Tom Cruise i hovedrollen.

 • Benedicte Bratås

Knapt en uke er gått siden det ble klart at Hollywood-skuespilleren Tom Cruise får unntak fra regjeringen og skal filme til «Mission: Impossible 7» i Norge.

Dette lar seg gjøre etter at regjeringen åpnet opp for at filmproduksjoner som får tilskudd fra Norsk filminstitutt gjennom insentivordningen kan gjennomføre filminnspillinger i landet uten karantene.

les også

Tom Cruise får unntak fra regjeringen – kommer til Norge

Åndalsnes Avis har fått innsyn i brev og postlister som gir nye opplysninger om innspillingen av «Mission: Impossible 7» med Tom Cruise i hovedrollen.

Under filminnspillingen i Møre og Romsdal vil det være et filmcrew på til sammen 200 utenlandske og 200 norske ansatte, skriver avisen. Det kommer frem i et brev fra 23. juni som advokat Anette Mellbye i Bull & Co Advokatfirma AS har sendt til Næringsdepartementet.

Brevet, som avisen har fått innsyn i, viser også i detalj strenge smittevernhensyn som må tas for å unngå Covid-19. Det er allerede kjent at det utenlandske filmcrewet vil holdes avgrenset fra allmennheten under Norge-oppholdet og at det skal brukes seks millioner kroner på ulike smitteverntiltak.

Også TV 2 har omtalt denne saken.

Cruise på Raumabanen?

Forrige uke påpekte kulturminister Abid Raja (V) at internasjonalt filmsamarbeid er en viktig inntekt for den norske filmbransjen.

– Det legger til rette for en bærekraftig norsk filmnæring, og skaper jobber for norsk film. Dette unntaket er basert på en sammensatt vurdering, det er ikke bare for Tom Cruise sin skyld, sa Raja til VG da.

Raja sa også at planen er at crewet kommer i andre halvdel av august, og Tom Cruise selv i slutten av august.

Ifølge Åndalsnes Avis skal hovedinnspillingene pågå i september i Rauma og Stranda. Det spekuleres også i om produksjonen skal filme på Raumabanen, noe Bergens Tidende erfarte i januar.

les også

Tom Cruise i telefonsamtale med Abid Raja: Vil til Norge og filme i slutten av august

Av offentlige postlister går det fram at det er søkt om tillatelse til «transport og testkjøring på Raumabanen». Kommunikasjon om søknaden er sendt mellom Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn, og dokumentet har tittel «Hazard Record – Jupiter Spring Productions Ltd Libra Draft 0.2».

Både søknad og svar er unntatt offentlighet. Jupiter Spring Productions Ltd produserte «Mission: Impossible 6» for Paramount Pictures under innspillingene på Preikestolen utenfor Stavanger. «Libra» er arbeidstittelen for «Mission: Impossible 7».

Det har gått halvannen uke siden Tom Cruise ringte til kulturministeren Abid Raja for å diskutere hvordan han og crewet i lys av coronapandemien kunne komme tilbake til Norge for å filme scener til «Mission: Impossible 7».

«Mission: Impossible 7» har fått tildelt nær 50 millioner kroner fra Norsk filminstitutt.

I starten av juli meldte Bergens Tidende at Tom Cruise ønsket en prat med statsminister Erna Solberg (H).

Tom Cruise var høsten 2017 i Norge for å spille inn scener til «Mission: Impossible: Fallout», og i filmen kan man se han hengende fra Preikestolen utenfor Stavanger, selv om scenene i filmen ble lagt til India.

Hollywood-stjernen har ikke lagt skjul på at han ønsket seg tilbake til Norge, på grunn av de spektakulære scenene som landet har å by på.

Les også

 1. Raja får kritikk for støtteordninger

  I en ny rapport får kulturminister Abid Raja (V) kritikk for utformingen av støtteordninger til kulturlivet etter…

Mer om

 1. Tom Cruise
 2. Norge
 3. Møre og Romsdal

Flere artikler

 1. Tom Cruise får unntak fra regjeringen – kommer til Norge

 2. BT: Tom Cruise vil møte Erna Solberg

 3. Tom Cruise i telefonsamtale med Abid Raja: Vil til Norge og filme i slutten av august

 4. Flere «Mission: Impossible»-stjerner til Norge

 5. Gjør klar for Tom Cruise på Åndalsnes

Fra andre aviser

 1. Tom Cruise i Raja-video: – Elsker Norge

  Aftenposten
 2. Travel helg i luften for Tom Cruise – folkefest på bakken

  Fædrelandsvennen
 3. Tom Cruise får spille inn Mission Impossible-film i Norge i høst, til tross for koronarestriksjonene

  Aftenposten
 4. Tom Cruise returnerer til Norge

  Bergens Tidende
 5. Tom Cruise håper «Mission Impossible 7» kan starte innspilling på Vestlandet i september

  Aftenposten
 6. Tom Cruise vil møte Erna Solberg

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no