BEHANDLES AV RETTEN: En sak mot Kevin Spacey skal igjen behandles av en dommer i Nantucket. En ung mann hevder at skuespilleren forgrep seg mot ham i 2016. Dette er den første saken som behandles for retten. Foto: AP/NTB scanpix

Dommer skal vurdere beskyldninger mot Kevin Spacey fra 2016

En lokal dommer skal torsdag vurdere innsigelser fra skuespilleren Kevin Spaceys advokater i forbindelse med en sak om seksuell trakassering fra 2016.

Spacey er siktet for å ha dratt ned glidelåsen på buksen til en ung man og befølt ham. Hendelsen skal ha skjedd ved en restaurant på øya Nantucket utenfor Cape Cod, der mannen arbeidet som ryddegutt.

Spaceys advokater forsøker å få tilgang til elektroniske spor fra mannens mobil for å sjekke kontakt mellom ham og hans daværende kjæreste.

Saken var først oppe for dommeren i januar. Den gang erklærte den kjente «House of Cards»-skuespilleren seg ikke skyldig.

les også

Kevin Spacey ilagt besøksforbud mot mannen som anklager ham for overgrep

Spacey hevdet at den fornærmede, en 18 år gammel mann, selv oppsøkte ham, ga ham nummeret sitt og flørtet med ham. Spacey benekter imidlertid ikke å ha befølt vedkommende.

Dersom Spacey blir dømt etter anklagene, risikerer han opptil fem års fengsel og vil bli registrert som sexforbryter.

Etter flere påstander om seksuell trakassering og overgrep fra Spaceys side stanset hans skuespillerkarriere opp i 2017. Dette er den første av mange anklager som behandles for retten. Spacey skal ikke være til stede i rettssalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder