Nå er prins Nicolas døpt

Søndag ettermiddag ble prins Nicolas døpt i slottskirken på Drottningholm – og den lille gutten skrek seg gjennom store deler av seremonien.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det har gått nesten fire måneder siden den lille gutten til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill kom til verden. Like etter klokken tolv ble prinsen døpt i slottskirken på Drottningholm, hvor også storesøster Leonore ble døpt i fjor sommer. Prinsen heter Nicolas Paul Gustaf, og han er dermed oppkalt etter både kong Carl Gustaf og pappa Chris – hvis fulle navn er Christopher Paul O'Neill.

Fra den svenske kongefamilien var det kronprinsesse Victoria, prins Daniel som ankom kirken først, hånd i hånd med lille Estelle. Sistnevnte var tildelt sin egen, lille stol for anledningen – og prinsessen satt pent på plassen sin gjennom hele seremonien.

Hovedpersonen selv ankom helt til slutt, sovende i armene til mamma Madeleine – mens storesøster Leonore ble båret inn i kirken av Chris O'Neill.

STOLTE FORELDRE: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill, her avbildet tidligere i år. Foto:,KUNGAHUSET

Prins Nicolas hadde på seg den samme dåpskjolen som både Leonore og kusine Estelle hadde på seg da de ble døpt. Det var prins Carl Philip fikk æren av å gjøre klart vannet i døpefonten.

Så du denne? Her er Sveriges nye prinseyndling!

En misfornøyd prins

Den lille prinsen våknet underveis, og han begynte å gråte da han ble løftet bort til døpefonten og erkebiskop Antje Jackelén. Nicolas var slett ikke fornøyd med å få vann øst over hodet, og skrikene hans gjallet i kirkeveggene lenge etter at det hele var overstått.
Da prinsesseparet gikk ut for å posere for pressen etter endt seremoni, skrek han fremdeles.

Prinsens seks faddere ble offentliggjort lørdag ettermiddag. De utvalgte er Carl Philip, Natascha Abensperg und Traun (søsteren til Chris O'Neill), Gustaf Magnuson (fetteren til prinsesse Madeleine), Henry d'Abo (O'Neills bror), Katarina von Horn (prinsessen venninne) og Marco Wajselfisz (O'Neills studievenn) – og alle var følgelig på plass høytidelige seremonien.

Flere representanter for utenlandske kongehus tok turen til Drottningholm for å feire prinsen, men ingen fra det norske kongehuset var til stede. Ifølge Aftonbladet, som fulgte seremonien tett, ønsket prinsesse Madeleine å ha en intim seremoni sammen med nære venner og familie.

Les også: Her er kronprinsesse Victoria på Drammen-visitt

Parkgave fra Ångermanland

Den lille prinsen er også hertug av Ångermanland, og ifølge Aftonbladet har Nicolas fått en storslagen gave av hertugdømmet sitt: Parken «H.K.H Prins Nicolas hertug av Ångermanlands oppdagelsespark» vil by på både lekeområder og fokus på nettopp oppdagelser.

Sannsynligvis blir det ikke noe øvrig gavebord under prinsens dåpsfest: I utgangspunktet ønsker prinsesseparet at gjestene skal overføre penger til Stiftelsen Min Stora Dag eller World Childhood Foundation som dåpsgave.

Husker du? Chris O'Neill: – Angrer på å ha vært så privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder