DØPES: 22. mai får hun navnet Estelle Silvia Ewa Mary, men til vanlig vil hun bare bli kalt prinsesse Estelle. Foto: Kungahuset.se

Prinsesse Estelle døpes 22. mai

Sveriges nye tronarving skal døpes 22. mai i Slottskyrkan i Stockholm.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ryktene har gått om at lille Estelle skulle døpes i mai, men først nå bekrefter det svenske slottet at datoen blir 22. mai. Da skal kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter få de fire navnene Estelle Silvia Ewa Mary.

Den vesle prinsessen kom til verden 23. februar.

BAKGRUNN: Prinsessen skal hete Estelle Silvia Ewa Mary

«Ved et møte på slottet i dag ble det besluttet at dåpen for prinsesse Estelle blir tirsdag 22. mai 2012», skriver slottet på sine hjemmesider.

Det røpes imidlertid ikke noe om hvem som skal være faddere for den lille prinsessen, men flere kongeeksperter har pekt på kronprins Haakon og Mette-Marit som hete kandidater. At dåpen er på en tirsdag forsterker antagelsene, mener kongeekspert Kjell Arne Totland.

- Det er kanskje litt uvant med kongelig dåp på en tirsdag, men det har nok vært vanskelig å finne en dato som passer for alle de involverte, blant annet de antatte kongelige fadderne fra Norge og Danmark. Slutten av mai er en svært travel tid i begge kongehus, ikke minst her hjemme. Fadderne behøver nødvendigvis ikke være være på plass i kirken,men Victoria og Daniel er nok opptatt av å ha dem alle der på datterens store dag, sier Totland.

- Jeg tror lille prinsesse Estelle vil få mange faddere, kanskje hele åtte stykker. De fleste vil nok være kongelige,men jeg tror nok også Daniels søster vil være blant fadderne, fortsetter han.

Det er erkebiskop Anders Wejryd som skal forette dåpen, i samme kirke som Victoria og Daniel giftet seg i 2010.

- Den lille prinsessen vil bære en dåpskjole som har vært båret av svenske kongebarn i generasjoner. Jeg har selv sett dåpskjolen på en utstilling på Slottet i Stockholm en gang, og den er veldig vakker med navnene på svenske prinser og prinsesser som har båret den brodert på innsiden, forteller Totland.

BILDESPESIAL: Her er endelig bilde av lille prinsesse Estelle

Den svenske tronfølgeren skal dermed døpes like etter en annen skandinavisk liten prinsesse, nemlig prins Joachim og prinsesse Maries datter. Det er imidlertid ikke klart hva den danske prinsessen skal hete, men dåp er det uansett duket for 20. mai.

BEKGRUNN: 2012 - et kongelig jubelår

Navnet Estelle Silvia Ewa Mary har skapt mye debatt i Sverige og foreldrene har ikke minst fått kritikk for å velge et utradisjonelt navn.

Kongeekspert Kjell Arne Totland er svært imidlertid svært begeistret for navnet.

- Et veldig vakkert navn - tradisjonsrikt og moderne på samme tid. Hovednavnet er litt overraskende, men nydelig. Den svenske kongefamilien har tidligere hatt en Estelle Bernadotte, en veldig vakker og høyreist kvinne. Det blir nok mange svenske småjenter som får prinsessenavn fremover. Sikkert også i Norge, tror han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder