Harald Eia feiret 50-årsdagen med hypnoseshow og kjendisfest

Harald Eia feiret muligens 50-årsdagen som en gullfisk på rømmen fra en hai. Det var i hvert fall planen til hypnotisør Erik Olkiewicz.

  • Magnus Braaten
  • Frode Hansen (foto)

Artikkelen er over fire år gammel

9. februar fylte han 50 år, og lørdag ble humorikonet feiret i et virvar av kjente ansikter på Bygdøy. Jobben med å underholde den norske underholdningsbransjen, ble gitt til den svensktalende hypnotisøren Erik Olkiewicz.

– Jeg skal overbevise han til å tro at han er en gullfisk som blir jaget av en hai, forteller Olkiewicz til VG på vei inn porten til festlokalet.

– I tillegg gjør jeg et forsøk på å hypnotisere noen av gjestene til å glemme sitt eget navn, sier han, og erkjenner at han har nerver for å skulle underholde i Eias jubileum.

VG gratulerer: Norges morsomste mann (50)

Savner å være 1-åring

Hovedpersonen selv var svært delaktig i festriggingen, og hadde derfor bare halvannet minutt til å møte VG før gjestene strømmet inn.

– Nå har du levd i 50 år – hvilket år har vært ditt fineste?

– Det første. Da hadde jeg alle muligheter åpne og ingen anelse om hvilke forbannelser som hvilte over meg, flirer Eia, og legger til:

– Men det jeg er mest glad for at jeg har fått gjøre, det er å drive med improvisasjon annenhver uke i 20 år. Det er som å være «på løkka» for meg, og da føler jeg meg hjemme. Det er utrolig å tenke på at jeg har underholdt mer enn 100 000 mennesker med improvisasjonen min.

Kolleger: – Eia forandrer seg ikke

Av de selvskrevne gjestene var kollegene fra programmet «Uti vår hage», og hverken Bård Tufte Johansen eller Atle Antonsen tror Eia vil forandre seg i 50-årene.

– Jeg merker ingen forskjell på han da og nå, og jeg kan ikke se at han vil forandre seg på mange år ennå. Han er og blir nummer én i Humor-Norge, sier Antonsen.

Husker du? Harald Eia tisset i buksen på NRK

VG snakket ikke med Tufte Johansen og Antonsen samtidig, men de to komikerne er samstemte når de skryter av kompisen.

– Håret er det eneste som skiller 50 og 30 år gamle Eia, sier Tufte Johansen, før han legger til:

– Også har han kanskje blitt enda litt gærnere. Og om 2–3 år, når døtrene hans flytter ut, er det ingen som holder han igjen lenger. Jeg frykter vi får se han enda gærnere enn noen gang de neste årene.

Får helseskryt

Pen, smart, snill, unik, raus, nysgjerrig og uforutsigbar. Det hagler positive adjektiver når Harald Eias venner blir bedt om å beskrive han med ett ord. Den eneste som har noe å utsette på jubilanten, er Else Kåss Furuseth.

– Vi jobber jo sammen i Feelgood, og der har vi en tradisjon for å ta med kake på bursdagen. Jeg gledet meg veldig til det, men ble kjempeskuffet da Harald hadde droppet kake til fordel for frukt, forteller hun.

Les også: Skåber og Eia i heftig kjønnskrangel

Kåss Furuseth er ikke den eneste som har bitt seg merke i Eias kosthold. Fredrik Skavlan tror komikerens gode helse gjør at vi kan regne med å se han på TV-skjermen i mange år fremover.

– Jeg tror Harald kan fortsette på samme nivå helt til helsen tar han, og det er lenge til med den helsen han har, sier Skavlan.

Les også

Mer om

  1. Humor

Flere artikler

  1. Slik er TV-livet uten publikum

  2. Jon Almaas om Bård Tufte Johansens «Nytt på Nytt»-debut: – Veldig god

  3. TVNorge har stjernelag klart for «Mandagsklubben»-comeback

  4. Bare «Skam»-skuespillerne manglet på Aschehougs hagefest

  5. Jon Almaas forlater NRK-suksessen: Nå må «Nytt på nytt» bli nytt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder