BEKYMRET: Skuespilleren Halle Berry ønsker strengere regler i forhold til å fotografere barn av kjendiser og offentlige personer, her vitnet hun i Kongress-bygningen i Sacramento tirsdag.

Halle Berry: Min datter blir skremt av paparazzier

Hollywood-stjernen Halle Berry (46) ønsker en ny lov som vil begrense mulighetene til paparazzi-fotografer i California.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det er ikke bare det norske kronprinsparet som er opptatt av å skjerme barna fra offentligheten.

Nå tar skuespiller Halle Berry til orde for en ny lov som vil begrense muligheten for paparazzier å fotografere barn av kjendiser og offentlige personer.

Tirsdag vitnet hun for statens komité for offentlig sikkerhet og fortalte at datteren ikke ønsket å gå på skolen fordi hun visste at det alltid var «menn» som så henne.

- De hopper ut av buskene og fra bak biler og hvem vet hvor ellers bare for å få tatt et bilde av disse barna, sa Berry til forsamlingen, skriver CBS News.

Gravid

Berry, som venter en sønn senere i år med forloveden Oliver Martinez, fortalte at datteren også ble svært fortvilet da paparazziene ble involvert i en krangel med Berry og Martinez.

- De prøvde å starte en kamp med min forlovede, for hvis de klarer å få et bilde av det, er det mer penger å hente, sa Hollywood-stjernen ifølge Digital Spy.

Hennes fem år gamle datter, som hun har fra et tidligere forhold med modellen Gabriel Aubry, ble preget av hendelsen.

- Hun spurte «mamma, kommer de til å drepe oss?» Hun fikk ikke til å sove før klokken om tre om natten fordi hun ikke klarte å få hendelsen ut av hodet sitt, fortsatte Berry.

Komiteen stemte til slutt for lovforslaget, som nå vil bli henvist til rettsvesenet for videre granskning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder