De mest minneverdige «Skal vi danse»-øyeblikkene

I løpet av 12 sesonger og utallige direktesendinger har kjendisene både frivillig og ufrivillig skapt rørende, overraskende og sjokkerende øyeblikk på parketten.

  • Linn-Christin Marthinussen

Artikkelen er over tre år gammel

Enten det gjelder undertøysglipp, spontane kyss eller stygge skader, har de celebre deltakerne i TV 2s «Skal vi danse» definitivt skapt en rekke overskrifter gjennom programmets levetid så langt.

Årets gruppe ufaglærte kjendiser er allerede godt i gang med å utfordre seg selv i koreografiens verden, og tradisjon tro har man antakelig flere uforutsette hendelser i vente.

Les også: «Stjernekamp» valset over «Skal vi danse»

– Ja, er du gæren!, sier Katrine Moholt lattermildt til VG.

– Veldig ubehagelig

Hun har selv stått på parketten og vunnet «Skal vi danse», i tillegg til å være den programlederen som har holdt i konseptet lengst - hele fem ganger.

For Moholt har reisen vært utfordrende, men spennende. Selv har hun stått på sidelinjen og plukket med seg en rekke minner fra sesongene - gode som vonde.

– Jeg har det veldig moro når det koker rundt meg. Dersom det oppstår uforutsette hendelser med teknikk, eller at noen snubler, så er det bare en morsom utfordring for oss som programledere.

– Det er først når skader oppstår, at jeg får det veldig ubehagelig. Jeg husker godt da Adelén falt i bakken, eller da Sigurd Sollien fikk lyskestrekk. Ikke minst da Tobias Karlsson fikk skulderen ut av ledd, fortsetter hun.

For Moholts del er det ofte finalene som står sterkest i minnet, hva gjelder rørende og oppsiktsvekkende fremførelser.

– Det finnes mange eksempler. For min egen del var det også utrolig stort da jeg selv vant første sesong. Jeg har aldri konkurrert eller drevet med idrett, så å vinne over så mange utrolig flinke folk, var stort.

1. Oppsto et stygt fall

Foruten at Christopher Mørch Husby skapte oppmerksomhet da han plutselig valgte å trekke seg, fikk Adelén et heller ublidt møte med parkettgulvet, da hun smalt i bakken under forsøket på å gjennomføre et løft i fjor.

Les også: Adelén klinte til på «Skal vi danse»-scenen

AU, DA: I fjor var publikum og seere vitne til Adeléns stygge fall på parketten da hun og dansepartner Benjamin Jayakoddy skulle fremføre sin cha cha cha. Foto: Thomas Reisæter / TV 2

Det var da hun og dansepartner Benjamin Jayakoddy danset cha cha cha, at ulykken skjedde. På tross av mindre smerter i ribbeina, forklarte artisten imidlertid at hun ikke hadde pådratt seg store skader, og gikk for øvrig videre til å vinne sesongen som den yngste noensinne.

Fikk du med deg? Derfor holdt Adelén og dansekjæresten forholdet hemmelig

2. Dommeren klinte til

Mange sperret øynene opp da Eli Hagen ønsket å takke Tor Fløysvik for rosende samba-tilbakemeldinger i 2013. Det var imidlertid ikke kommentarene fra dommeren som overrasket både seere og Hagen selv.

Da hun dristet seg til å gi ham en klem, svarte nemlig Fløysvik med å kysse deltakeren - hvor hennes ektemann Carl. I Hagen attpåtil var i publikum. Selv forklarte Hagen overfor TV 2 at hun ble svært overrasket.

Carl I. Hagen på sin side synes imidlertid det hele var en morsom seanse.

– Det synes jeg var festlig, veldig festlig. Det var bare moro. Hun var veldig veldig glad, og jeg synes også Tor var veldig real i dag. Jeg er veldig stolt av henne, sa han til kanalen.

SMASK: Etter sin dans med Bjørn Wettre Holthe, fikk Eli Hagen så gode tilbakemeldinger at hun ønsket å takke dommer Fløysvik med en klem. Det endte imidlertid med kyssing. Foto: TV 2

3. Skulderen ut av ledd

Triana Iglesias og dansepartneren Tobias Karlsson hadde nesten klart å gjennomføre sitt sambanummer i 2009, da den observante publikummer kunne registrere at Karlsson ser ut til å være i smerter.

Det var da danseparet skulle gjennomføre et løft at det gikk galt. Skulderen til Karlsson gikk nemlig ut av ledd hele tre ganger. Hendelsen førte blant annet til at Iglesias måtte trene med en annen dansepartner den følgende uken, men paret fikk likevel stå sammen under neste direktesending.

I SMERTER: Triana Iglesias og Tobias Karlsson i aksjon under «Skal vi danse» på TV 2 i 2009. Karlson fikk skulderen ut av ledd og viste tydelige smerter på dansegulvet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

4. Viste rumpa på direkten

En annen episode som fikk bred medieoppmerksomhet her til lands var da Eirik Søfteland danset med kilt og rumpa bar i finalen under sitt shownummer.

– Skal jeg først bruke kilt, skal jeg gjøre det skikkelig, sa Søfteland til VG den gang.

Sammen med Nadya Khamitskaya avsluttet paret «Skal vi danse»-eventyret med full pott fra dommerne. Hvorvidt det var rumpa eller danseopptredenen som sikret ham nok stemmer til seier, står imidlertid ubesvart.

RUMPA BAR: Eirik Søfteland og Nadya Khamitskaya vant havnet på seierspallen i 2013 for sine opptredener i finalen. Foto: Thomas Reisæter / TV2

5. Trakk seg etter skade

Da Sigurd Sollien og dansepartner Ingrid Beate Thompson skulle fremføre sin quickstep i 2008, skjønte førstnevnte raskt at noe var galt da han kjente smerter i låret. Selv kommenterte han under sending at han hadde fått lyskestrekk, noe som senere viste seg å være riktig.

Sollien hadde synlige smerter under sendingen, og det ble senere konstatert at han hadde pådratt seg en muskulær skade. Det resulterte i sykemelding, og at Sollien måtte trekke seg fra konkurransen.

TRAKK SEG: Grunnet denne skaden måtte Sigurd Sollien takke for seg i «Skal vi danse» i 2008. Foto: TV 2

6. Havnet på legevakten

At det har oppstått knall, fall og skader gjennom «Skal vi danse»-historien, er ingen uvanlighet. I 2006 gikk det nok en gang hardt for seg da Kristian Ødegård fikk dansepartner Alexandra Kakurinas albue i ansiktet, og kuttet seg kraftig i leppen.

Da dommerne skulle gi sin dom, fosset blodet så kraftig fra Ødegårds leppe at han måtte få et lommetørkle av dommer Trond Harr for å stoppe blødningene. Det hele endte med at Ødegård måtte sendes direkte til legevakten etter sending.

BLØDDE FOR DANSEN: Kristian Ødegård fikk en albue i ansiktet, noe som førte til at han måtte på legevakten etter sending. Foto: Thomas Reisæter / TV 2

7. Truseglipp på dansegulvet

Da Gyda Bloch Thorsen og den tidligere alpinisten Hans Petter Buraas, også kjent som «Burre», skulle fremføre sin jive i 2008, klarte ikke buksen til sistnevnte å holde tritt.

– Jeg merket det ikke selv og ble ganske nervøs da jeg hørte publikum begynte å le, fortalte han til Nettavisen om buksen som plutselig sprakk.

Til tross for at hendelsen ikke hadde innvirkning på hans videre deltakelse, forklarte Buraas at han ble satt noe ut av spill da han skjønte hva som hadde skjedd. For en kort stund fryktet han - heldigvis uten grunn - det verste.

– Da jeg hørte publikum lo trodde jeg at underbuksa også var revnet, sa han til Nettavisen.

REVNET: Hans Petter Buraas fikk store kostymeproblemer da han opptrådte med sin dansepartner Gyda Bloch Thorsen. Buksen revnet nemlig, og hele det norske folk fikk dermed se førstnevntes undertøy. Foto: Thomas Reisæter / TV 2

8. Million-opptreden

At deltakerne blir ikledd fargerike, glitrende og overdådige antrekk på parketten er en kjent sak. For Mona Grudt ble imidlertid ett av antrekkene gjort ekstra stas på, da hun i 2007 danset med smykker til en verdi av en million kroner.

Les også: Mona Grudt om Eli: - Jeg ble livredd

Iført ørepynt til en pris på over 70.000 kroner, en ring til 150.000 kroner og et kjede til 750.000 kroner, danset hun seg til toppen av pallen denne sesongen. Alt i 18 karat hvitt gull og spekket med diamanter.

BLING-BLING: Mona Grudt smilte bredt da hun fikk prøve smykkene hun skulle ha på seg under finalen i. Smykkene hadde en verdi på nesten en million kroner. Foto: Pål R. Hansen, VGTV

9. Ga munn-til-munn-metoden

Siri Kalvig og dansepartner Lars Alexander Wiulsrud var allerede en favoritt hos dommerne da de serverte publikum og seere en dramatisk dans i 2008.

Selve hjertemassasjen og munn-til-munn-metoden fikk stor oppmerksomhet i pressen og ble tatt svært godt imot av publikum. Duoen har selv uttalt at stegene ble avtalt kort tid i forveien.

Det som skulle forestille gjenoppliving mot slutten av koreografien, reddet dem imidlertid ikke fra å ryke ut, og flere mente blant annet at dommerne burde hatt større påvirkning hva gjelder resultatet. Kalvig selv uttrykte også skuffelse over resultatet i etterkant.

TIL LITEN NYTTE: Siri Kalvig og dansepartneren Lars Alexander Wiulsrud i en dramatisk koreografi. Foto: Markus Aarstad VG

10. Gravid på dansegulvet

Margrethe Røed var den første gravide deltakeren i TV 2s underholdningkonsept i 2009. Selv om hun var syv måneder på vei, så det ikke ut til å stoppe NRK-programlederen på parketten.

Da hun røk ut etter å ha danset samba til Mamma Mia-hiten «Dancing Queen», forklarte Røed at hun ikke trodde det hadde en sammenheng med graviditeten. Allerede kort tid senere returnerte hun nemlig til dansegulvet i en finale-opptreden, hvor hun viste frem magen på humoristisk vis.

SMILEY: Asmund Grinaker og Margrethe Røed med sin gjesteopptreden under finalen i 2009, hvor Røed viste frem magen til hele det norske folk. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Foto: Kyrre Lien NTB scanpix

Overfor VG understreker TV 2s pressekontakt for «Skal vi danse», Anne Martha Leidland at kanalen er svært opptatt av å følge deltakerne kontinuerlig når det kommer til eventuelle skader.

– Helsen til deltakerne er veldig viktig for oss, og de profesjonelle danserne hjelper til med å forebygge skader så langt det lar seg gjøre. Dersom noen skader seg under trening eller på parketten på lørdager og trenger medisinsk behandling, sørger vi for at de får dette.

Mer om

  1. Skal vi danse

Flere artikler

  1. Sandra Borch ute av «Skal vi danse»

  2. Santino Mirenna skadet seg på direkten: Ble hentet av ambulanse

  3. Eilev vant «Skal vi danse»-finalen: – Det er stort

  4. Hedda Kise røk ut av «Skal vi danse»

  5. Reality-året 2018

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder