MANN OG KONE: Dette bildet av skuespiller George Clooney og hans forlovede Amal Alamuddin er tatt fredag. Lørdag sier Clooneys talsperson at de to allerede er gift, selv om de første meldingene var at ekteskapsinngåelsen først skulle finne sted mandag. Foto:Andreas Solaro,Afp

George Clooney har giftet seg

Hollywoods kanskje mest ettertraktede ungkar skal være tatt av markedet. Lørdag kom meldingen om at stjernen har giftet seg.

  • Cathrine Ekehaug
  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mangeårig talsperson for skuespilleren, Stan Rosenfield, har uttalt at skuespilleren har giftet seg med menneskerettighetsadvokat Amal Alamuddin i en privat seremoni i Venezia lørdag, skriver CBS News.

Seremonien skal ifølge BBC ha funnet sted på det luksuriøse hotellet Aman, like ved Canal Grande, byens hovedtrafikkåre.

Den korte meldingen er det eneste som er blitt kommunisert fra bryllupet. Clooney selv har sagt svært lite om ekteskapsinngåelsen i forkant av helgens feiring.

AV MARKEDET: Her er George Clooney fotografert på Cipriani hotel i Venezia lørdag 27. september. Foto:Andrew Medichini,Ap

Paret ankom Venezia før helgen, for det som kanskje er årets aller største kjendisbryllup. Før helgen var meldingene at den store festen ville holdes lørdag, men at selve ekteskapsinngåelsen for Clooney og hans forlovede Alamuddin ville finne sted mandag. Grunnen var at paret skal gifte seg borgerlig, og det er ventet at Venezias kanaler vil stenges i forbindelse med bryllupet.

Ifølge den britiske avisen The Telegraph skal stjerneparet ha bedt gjestene om å ikke ta med mobiltelefoner og nettbrett til den tre dager lange bryllupsfeiring – for å hindre at uautoriserte bilder lekkes til den internasjonale pressen.

Time Magazine skriver at paret ble viet av deres nære venn Walter Veltroni, som er tidligere borgermester i Roma.

Solgt bryllupet

The Telegraph skriver at brudeparet skal ha solgt rettighetene til bryllupsbildene til amerikanske Vogue, mot at det prestisjefylte motemagasinet donerer en sum til en veldedig organisasjon.

Bruden ankom Italia allerede onsdag. Ifølge The Telegraph var det ventet at 36-åringen skulle gi sitt ja til Hollywoods mest ettertraktede ungkar i en brudekjole signert det britiske motehuset Alexander McQueen. Kjolen skal være designet av Sarah Burton, som var ansvarlig for hertuginne Kates brudekjole da hun giftet seg med prins William i 2011. Clooney skulle angivelig ha på seg en dress fra den italienske motegiganten Armani.

Stjernespekket gjesteliste

Fredag kveld holdt Clooney og Alamuddin separate middager for sine respektive venner og familier på to forskjellige steder, skriver kjendisnettstedet People Magazine.

Ifølge US Weekly ble paret feiret av blant andre Clooneys gode venn Matt Damon og hans kone Luciana Barroso, Vouge-redaktør Anna Wintour, skuespiller og modell Cindy Crawford og ektemannen Rande Gerber (som er ventet å bli Clooneys forlover), samt skuespillerparet Emily Blunt og John Krasinski.

Det var også ventet at celebre gjester som stjerneparet Brad Pitt og Angelina Jolie, samt Bono fra U2 skulle delta under helgens storslåtte feiring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder