I HARDT VÆR: Tippeligaspiller Lars-Kristian Eriksen og blogger Caroline Berg Eriksen har måtte tåle mye kritikk de siste dagene. Foto: FREDRIK VARFJELL, NTB SCANPIX,

Caroline Berg Eriksen og ektemannen får støtte: Norske toppbloggere slår ring om «Fotballfrue» etter kommentarjuks

Flere av Norges største bloggere forteller at de forstår hvorfor Lars-Kristian Eriksen har skrevet en rekke kommentarer under falske navn på konas blogg, men er enige i at det er galt.

 • Marthe Berg
 • Marie Moen Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

Anklagene har haglet mot Norges største blogger, Caroline Berg Eriksen (27), etter at det ble kjent at ektemannen Lars-Kristian Eriksen (31) har skrevet flere kommentarer under falskt navn på bloggen hennes.

Kommentarene inneholder blant annet skryt om Carolines utseende, og i enkelte kommentarer utgir han seg for å være lege og ernæringsfysiolog, som begge er beskyttede titler, for å spille på lag med sin kone.

Mandag publiserte Berg Eriksen, bedre kjent som «Fotballfrue», et blogginnlegg hvor hun skriver at hun har det vondt og er utrolig lei seg for det som har skjedd.

– Hadde kanskje gjort det samme

– VÆRT FRISTET SELV: Blogger Julia Nyland Ørsahl forteller at hun kunne gjort det samme som Lars-Kristian dersom hennes kjæreste hadde fått mange stygge kommentarer. Foto:Julie Nyland/Privat,

Blogger Julia Nyland Ørsahl forteller til VG at hun skjønner veldig godt at Lars-Kristian har støttet Caroline når hun har fått ufortjent kritikk og blitt direkte mobbet i kommentarfeltet på bloggen sin.

Hun mener det er feil å gjemme seg bak et falskt navn, men har ikke problemer med å forstå hvorfor han har handlet som han har gjort, og synes Caroline har fått mye ufortjent tyn.

– Jeg synes ikke det er greit, men jeg hadde kanskje gjort det samme selv hvis det hadde vært min kjæreste som hadde fått så mange negative kommentarer. Da er det lett å handle impulsivt, sier hun.

Har du noen gang kommentert under et falskt navn selv?

– Det har selvfølgelig fristet meg, men jeg har ikke gjort det selv. Jeg skjønner godt hvorfor Lars Kristian har gjort det han har gjort, men det er ikke greit av den grunn.

– Ønsket å beskytte kjæresten

– HANDLET IMPULSIVT: Blogger Hedda Ingeborgvik forstår at Lars-Kristian Eriksen har ønsket å forsvare kjæresten sin. Foto:Synne Hellem,

Hedda Ingeborgvik (21) tar Lars-Kristian i forsvar. Hun mener at han har handlet impulsivt i et desperat forsøk på å forsvare kjæresten sin, og at det er en menneskelig feil som kan tilgis.

– Hvis man vil skrive noe man egentlig ikke kan stå for, så synes jeg man bør la være. Det er falsk å gjemme seg bak et annet navn, og det blir jo feil å utgi seg for å være noe enn man ikke er.

– Samtidig mener jeg at vi må se saken fra flere sider. Lars Kristian har jo bare hatt et ønske om å forsvare kjæresten sin, og jeg skjønner godt hvorfor han har gjort det han har gjort, sier hun til VG.

Lene Orvik forteller at hun i utgangspunktet ikke ønsker å kommentere saken, men innrømmer at hun sympatiserer med Caroline og Lars-Kristian.

– Jeg kan forstå det han har gjort. Han vil jo bare beskyttet noen han er veldig glad i, sier hun til VG.

– Forstår fristelsen

STØTTER ERIKSEN-PARET: Blogger Lene Orvik forteller at hun kan forstå hvorfor Lars-Kristian har gjort som han har gjort. Foto:Mattis Sandblad,VG

Toppbloggeren Anette-Marie Antonsen synes ikke det er greit å publisere usanne kommentarer.

– Jeg støtter ikke å skrive falske kommentarer. På en annen side forstår jeg fristelsen til å forsvare seg mot kritikk – men ikke som en fiktiv person, sier Antonsen til VG.

Hun sier at hun selv aldri har skrevet falske kommentarer på sin egen blogg – og vil aldri gjøre det.

– Man må tåle konstruktiv kritikk. Og det som er stygge, irrelevante kommentarer, sletter jeg. Men man får ingen god følelse å få stygge kommentarer. Man føler at når én leser mener det, mener alle det, sier bloggeren.

Også fitnessblogger Nora Mathisen forstår at Eriksen har gjort som han har gjort:

– Jeg synes uten tvil det han har gjort er feil. Men likevel så klarer jeg å ha forståelse for det han har gjort, det kan ikke være bare enkelt å se at kona blir hetset og kritisert. Så at han da ønsker å forsvare henne, det skjønner jeg veldig godt. Det burde bare ha blitt gjort på en helt annen måte, og ikke under falske navn eller titler, sier hun.

Innrømmet kommentarjuks

Kommentarene som er skrevet under fiktive navn på Berg Eriksens blogg ble først oppdaget av oppmerksomme lesere som analyserte kildekoder og tok skjermdumper av de aktuelle kommentarene.

En rekke personer har hevdet at Eriksen-paret har opptrådt som nett-troll ved at de selv skal ha skrevet meldinger som kan oppfattes som mobbing og sjikanering – under falske navn.

Søndag kveld skrev tippeligaprofilen Lars-Kristian Eriksen (31) følgende i en e-post til VG:

«Siden 2009 har det til tider stormet fælt på bloggen til Caroline. Det er flaut å innrømme, men nett-trollene har til tider greid å komme under huden på meg. Konsekvensen har ironisk nok vært at jeg ved anledninger har senket meg ned på deres nivå. Og i svake øyeblikk har jeg svart i kommentarfeltet på Carolines og min egen blogg under andre navn. Det har vært motivert av et behov for å forsvare familien min, og utløst av en dårlig impulskontroll.»

Les også

 1. «Fotballfrue» hadde kveldens mest avslørende kjole

  Blogger Caroline Berg Eriksen overlot lite til fantasien da hun svingte seg i sambaen i kveldens desidert minste kjole.
 2. Berg Eriksen beklager fototukling

  Bloggeren Caroline Berg Eriksen (27) deler bilder fra sitt liv med 100.000 daglige blogglesere.
 3. Det anonyme søppelet

  At ektemannen til en kjent blogger som hovedsakelig informerer omgivelsene om sine matvaner, sitt hverdagsliv og sine…
 4. «Fotballfrues» ektemann innrømmer overfor VG: Skrev kommentarer med falske navn på konas blogg

  Caroline Berg Eriksens ektemann, Lars-Kristian Eriksen, innrømmer å ha skrevet en rekke kommentarer med falske navn…
 5. «Fotballfrue»: – Jeg er så utrolig lei meg

  I et ferskt blogginnlegg forteller Caroline Berg Eriksen at hun har det ekstra vondt nå, men at hun også er sint.
 6. «Fotballfrue» granskes av Helsedirektoratet etter alkoholomtale

  Flere blogglesere reagerte negativt på Caroline Berg Eriksens (27) omtale av et kjent likørmerke på hennes blogg.

Mer om

 1. Blogging
 2. Caroline Berg Eriksen

Flere artikler

 1. «Fotballfrues» ektemann innrømmer overfor VG: Skrev kommentarer med falske navn på konas blogg

 2. «Fotballfrue»: – Jeg er så utrolig lei meg

 3. Lars-Kristian Eriksen tar kona i forsvar

 4. Caroline Berg Eriksen har lagt ut nytt magebilde

 5. Berg Eriksen beklager fototukling

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder