GODE MINNER: Øyvind Blunck og Hege Schøyen hadde stor suksess med forestillingen «Bare gode venner» på Dizzie Showteateret. Foto: Mattis Sandblad
GODE MINNER: Øyvind Blunck og Hege Schøyen hadde stor suksess med forestillingen «Bare gode venner» på Dizzie Showteateret. Foto: Mattis Sandblad

Dizzie Showteater legges ned

Slik minnes kjendisene teateret

RAMPELYS

24 år har gått siden Dizzie Showteater åpnet dørene. Nå stenger de scenen for godt.

Publisert: Oppdatert: 14.05.14 07:25


Det strømmet på med festkledde scene-veteraner på Dizzies røde løper mandag kveld, da mannen bak det gledespredende teateret, Jørg-Fr. Ellertsen (82), inviterte på gravøl.

Samtlige fremmøtte omtalte teateret med superlativer, og for mange har det betydd mye. Øivind Blunck og Hege Schøyen sier at deres beste minne er da de sto på scenen med forestillingen «Bare gode venner» i 1992.

- Det er nok mitt beste minne. Det var starten på noe veldig fint, sier Blunck.

- Og det er ikke slutt ennå, legger Schøyen til.

Sammen har Blunck og Schøyen spilt over tusen forestillinger i lokalet. De skryter av kontakten mellom sal og scene.

- Man får veldig god kontakt med publikum, og jeg merket at jeg ble vemodig da jeg kom inn her i dag, sier Blunck.

- Ikke forsvarlig

Nedleggelsen av Dizzie Showteater skyldes tidens tann. Hele teateret trenger en gjennomgripende oppussing.

- Det er ikke forsvarlig lengre, særlig for artistene. Da vil de ikke spille her. Og det må de jo ville, sier Ellertsen.

Fikk selvtillit

24 år med underholdning har betydd mye for mange i underholdningsbransjen. Gitarist og låtskriver, Øystein Sunde, er en av dem. Han forteller at hans debut på teateret, «Så hatten passer», i 1995 ga ham selvtillit.

- Forestillingen ga meg for alvor tro på meg selv. Det var da jeg skjønte at jeg klarte å skrive en forestilling, for deretter å gå ut og spille den. I ettertid har jeg spilt her hvert fjerde år. Dizzie er mitt andre hjem, sier Sunde.

Hovedstadens beste scene

Flere av de profilerte skuespillerne og musikerne påpeker at det er synd og vemodig at teaterscenen forsvinner.

- Dizzie har en fantastisk scene - det er alltid god stemning her og lett å få kontakt med publikum. Det er synd at en av Oslos beste scener forsvinner - vi har ikke så mange gode, sier Marianne Krogness som sto på Dizzie-scenen med Eldar Vågan og Vaselina Bilopphøggers i 1996.

Vågan legger heller ikke skjul på at han har hatt det mye gøy i lokalene. Han benyttet kvelden til å se igjen gamle kollegaer.

- Vazelina Bilopphøggers var de første som spilte her i 1988, da het det fremdeles Humla. Det er jo litt vemodig nå som lokalene stenger, men i denne bransjen vet man at alt skjer i epoker, sier han.

Det var Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli som avsluttet Dizzie Showteater-historie i april med forestillingen «Gammel dame er vond og vende».