KLAR FOR JUL: Trine Rein (41) gleder seg til ny juleturné og feiring av jul sammen med kjæresten Lars Monsen (49) ute i villmarken. Foto: Terje Bringedal

Trine Rein: - Foreldrene mine lurte på gudstroen var ekte

Trine Rein takker Gud og Lars Monsen for at artistkarrieren blomstrer på ny. Nå skal hun feire jul i telt.

  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Sangeren møtte som kjent veggen etter massiv suksess på starten av 1990-tallet, hvor hun var blant Norges mestselgende artister. Men da Rein traff Monsen høsten 2008 og de to forelsket seg, markerte det også en ny start for Trines karriere.

Rein takker Gud og Monsen

Monsen har gitt henne mange oppmuntrende spark bak. Det setter hun pris på.

- Han har støttet meg på alle måter, inspirert meg og kjeftet på meg. Han har vel gitt meg et spark i baken. Da vi traff hverandre hadde jeg ikke gitt ut et album på ti år, forklarer Rein, som sier hun også takker Gud for støtten.

- Du er veldig åpen om din egen tro?

- Ja, jeg er det. Jeg har fått et kall til å formidle det. Gud har gitt meg en nådegave, et talent. Hvis Herren har investert i meg, gitt meg ressurser til å synge - ja da synes jeg han skal få litt avkastning, ler hun.

Familien skeptisk

Rein forteller at søsteren og moren var skeptiske frem til de så henne opptre i fjor jul.

- Foreldrene mine lurte lenge på om det var ekte. Men da mor og søster var på julekonserten min i fjor kom de bort til meg etterpå, så på meg og sa «Okay. It`s for real».

- Er det viktig for deg at familie og kjæreste er kristne?

- Jeg vil ikke legge noe press på dem, men jeg håper at måten jeg opptrer på med min tro, og min gave kan være med på å så et frø hos dem. Jeg ønsker at de skal oppleve det samme som meg.

UT I DET FRI: Lars Monsen (49) har lært Trine Rein (41) å bli glad i naturen. Foto: Janne Møller Hansen

Jul i telt

Etter en hektisk turnémåned med scenesminke og kjoleskift, er Trine Rein (41) klar for villmarksjul med Lars Monsen (49).

- Ja, det blir jul med hundesleder, telt og bål, forteller artisten til VG.

Denne uken la Rein for annen gang ut på en månedslang juleturné sammen med fire Soul Children-kor fra rundt om i Norge. Og når turneen avsluttes 20. desember i Drøbak kirke blir det naturopplevelser.

- Det skal egentlig bli deilig med frisk luft ute i naturen etter sminke hver dag, reising, hoteller og sceneklær.

- Jeg har lært mye av Lars. Selv om jeg likte naturen mye før jeg traff ham, så opplever man mer når man er ute lenge. I år skal vi trene hunder. Vi skal ut i villmarken. Fyre bål og kose oss, fortsetter sangerinnen.

- Hvorfor har du valgt å gjøre det?

- Valgt og valgt. I fjor måtte Lars feire familiejul med meg, så i år blir det Lars-jul med bål, hunder og kjæreste. Det er jo morsomt å prøve noe nytt, fortsetter Rein.

Bitt av flått

I april ble Lars Monsen diagnostisert med borreliose etter å ha blitt bitt av flått. Rein innrømmer at tiden mens han har vært syk har vært vanskelig, men vil helst ikke si noe mer enn det når vi møter henne. Rein velger å fokusere på at han er på bedringens vei.

Selv ser hun frem til å komme i gang skikkelig med turneen, til tross for at fjorårets turne slet henne ut.

- I fjor var jeg kjempesliten. Etter at juleturneen var ferdig kunne jeg ikke få nok søvn og jeg klarte ikke å gå ut av kontoret mitt uten å bli kvalm, sier hun.

Aktuell med singel og album

Popsangeren vet ikke om det blir noe nytt album i nær fremtid, men ser ikke bort i fra at det kanskje kommer ett i forbindelse med hennes 20-årsjubileum som artist neste år.

For tiden er Rein aktuell singelen «Deilig er jorden» og albumet «Julegaven» som er en relansering fra i fjor.

For noen år siden slapp Rein albumet «Seeds Of Joy», hennes første albumutgivelse på 12 år. Og ved siden av juleturneer og TV-opptredener har paret vært på felles foredrags/motivasjonsturné samt gitt ut en låt sammen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder