FÅR KRITIKK: «Farmen»-Andreas blir svart tilbake på sine krasse uttalelser. FOTO: Nils Bjåland, VG

Kritiserer «Farmen»-Andreas for «ukristelig homohat»

Teolog Espen Ottosen (41) mener Andreas Nørstrud (28) går for langt i sine utspill mot homofile.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over syv år gammel

I en kronikk i VG tirsdag tar Ottosen til motmæle mot den kontroversielle «Farmen»-deltakeren.

Nørstrud har kommet med mange kontroversielle uttalelser i sin tid på Farmen. Blant annet for sitt angrep på homofile. Nå blir han svart tilbake.

Ottosen hevder i sin kronikk at det «er en tragedie når kristne fremstår som fordømmende ovenfor homofile». Han mener alle mennesker gjør feil og at man derfor ikke bør fokusere på et homofilt samliv som syndefullt.

Bør bruke hele bibelen

KRITISK: Teolog Espen Ottosen. Foto: Privat

Ottesen sier at han fikk sjokk da han så overskriftene om Nørstrud sine uttalelser om at han ønsket dødsstraff for homofile.

- Jeg synes Andreas gikk over en grense i sine uttalelser. For meg var det derfor viktig å komme med en alternativ vurdering, sier Ottosen til VG.

Nørstrud er for så vidt enig i det Ottosen sier i sitt debattinnlegg. Men mener samtidig at de norske lover bør finne tilbake til moralen i samfunnet.

- Hvis du skal kalle deg kristen bør du bruke hele bibelen, og ikke skuffe under teppet de ubehagelige delene. Kristne i dagens samfunn bør forkynne Guds lov, og der er homoseksuell omgang forbudt, sier Andreas Nørstrud til VG tirsdag.

Folk må tenke nytt

Ottosen påstår i debattinnlegget at det i realiteten heldigvis bare er de færreste kristne som mener at bibeltekster bør danne grunnlag for endring av norsk lov.

Til dette svarer «Farmen-kjendisen» at han ikke har noen ambisjon om å endre norsk lov, men at han vil at folk skal tenke litt nytt.

- I dag tenker mennesker ut i fra et demokrati. Mennesket finner ut av ting på egen hånd, og går mer og mer vekk fra Guds vilje. Har du lyst har du lov, og på det seksuelle er alt akseptert, forteller han.

Satt på plass

Reality- deltakeren sjokkerte da han i et leserinnlegg til Dagsavisen skrev at homofil omgang burde straffes. Mange har reagert på hans konservative holdninger og skuespiller Liv Ullmann satt Nørstrud på plass under en innspilling av «Senkveld» ved å si at hans kvinnesyn slett ikke er i pakt med bibelen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder