VIKING-LOOKALIKE. Etter å ha blitt sammenlignet med vikingen Thor, har Lasse stilt opp i vikingkostyme ved flere anledninger.
VIKING-LOOKALIKE. Etter å ha blitt sammenlignet med vikingen Thor, har Lasse stilt opp i vikingkostyme ved flere anledninger. Foto: Cicilie S. Andersen/VG

Instagram-Lasse: Blir forfulgt av kvinner

RAMPELYS

Instagram-kjendis Lasse Løkke Matberg (33) blir forfulgt av kvinner når han er på reise, bedt om å selge sæden sin til Malaysia, og har måttet venne seg til at kvinner diskuterer penisen hans på sosiale medier.

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 25.08.18 08:53

En stor, svart Jeep står og venter på «Kiss n’ fly» på Sola flyplass, Stavanger. I forsetet sitter en svær, hårete og skjeggete trønder. De fleste må ta sats for å komme seg inn i Jeep’en og opp i setet, men for 197 centimeter høye Lasse Løkke Matberg er bilen perfekt størrelse.

– Det kainn jo vær litt trøblet når æ skal ha småfolk i bilen, sier han med blid Verdal-dialekt, før han kjører bilen ut på veien i retning Sola-stranden.

Det lange, blonde håret, skjegget og den muskuløse overkroppen har gitt ham overskrifter i internasjonale aviser de siste to årene: «Instagram’s famous Viking: Norwegian Navy officer has the internet swooning thanks to his long blond hair, bulging muscles and ever-so modest manners!» (Daily Mail) «Thor is real and he’s serving in the Norwegian navy» (Metro).

For få år siden var han en vanlig fyr som jobbet i Sjøforsvaret i Stavanger. Etter at Daily Mail skrev en artikkel om ham i 2016, våknet han opp til en ødelagt mobil. Den hadde kapitulert av overopphetelse etter at nesten 90 000 mennesker fra hele verden, for det meste kvinner, hadde likt, kommentert og fulgt Instagram-profilen hans.

– Jeg tenkte at det var veldig rart at det kunne skje meg. Du aner ikke, altså. Det rant inn med henvendelser fra medier og alle mulige slags tilbud.

Tenk, da: Hvis det er så mange som følger meg, hvor mange har vært inne og kikket? Hvor mange har vært inne og lest?

Den morgenen mobilen takket for seg, bestemte han seg for å gjøre det beste ut av den overraskende vendingen livet hans hadde tatt. Som han selv sier det: Da toget sto på perrongen, hoppet han på i fart.

Han stilte opp på veldedighetsarrangementer, deltok på britisk frokost-TV, og skaffet seg en manager. Han ble til og med tilbudt å komme på det populære amerikanske TV-programmet The Ellen Show, med programleder Ellen DeGeneres.

– Jeg hadde en mail fra The Ellen-Show som jeg ikke så før flere dager senere, fordi det var så mye trøkk i innboksen. Så sendte jeg svar: «Hello! It’s Lasse from Norway!» Gjestene i det programmet skal helst være i vinden der og da, og det kokte bort i ingenting. Synd, for det hadde vært veldig gøy!

– For meg var jo bare det å være på «God morgen, Norge» veldig store greier. Hadde jeg dratt over til USA, vet jeg faen ikke om jeg hadde taklet det!

Ville kjøpe sæden hans

«Du kommer til å gi denne gamle damen hjerteklapp». «Jeg vil gifte meg med deg». «Du er beviset på at Gud eksisterer».

Det er ikke alle som nøyer seg med kjærlighetserklæringer: Slibrige, seksuelle kommentarer og diskusjoner om hvorvidt det er mulig å se penisen hans under klærne på bildene er noe han har måttet venne seg til. Noen ganger går det litt over streken for hva Lasse synes er greit.

– Se på denne, for eksempel!

Lasse viser fram kommentarfeltet under en «god jul»-video han postet i desember. Det er mye hud og litt nissedrakt. I den mest likte kommentaren står det blant annet på engelsk: «Han kan få skli ned pipa mi. Jeg ville ha drukket eggepunsjen hans og lekt med julebjellene hans …»

– Du ser den har nesten tre tusen «likes»? Her er det en vittigper som tenker at jeg er så langt unna, her oppe i det fjerne Norge, så det spiller ingen rolle hva hun skriver.

Hvis han hadde vært ti år yngre, tror Lasse at han hadde taklet oppmerksomheten langt dårligere. Bagasjen han hadde med seg som 30-åring, jobben i marinen og tryggheten på egne grunnverdier, gjorde at han ikke lot seg rive med og bli «helt cowboy».

– Jeg har gått ned fra 100 til 80 prosent i jobben min som idrettsoffiser i Sjøforsvaret, slik at jeg har én dag i uka å bruke på hva jeg vil. Ellers har jeg beholdt de gamle rutinene. Jeg tror det er sunt, det å måtte stå opp halv syv for å dra på jobb.

Dersom han hadde takket ja til alle tilbudene han fikk, kunne nok Lasse tjent langt mer enn han gjør i dag. Det føler han ikke noe behov for. Det er dessuten ikke alle tilbudene som ville vært aktuelle for ham, selv om de gir klingende mynt i kassen: Han har blant annet fått henvendelser fra flere velstående damer fra Malaysia som vil kjøpe genene hans for gode penger.

– Den ene sendte gjennom en advokat, det så veldig gjennomført ut. «Name a price», sto det. Men for fader, jeg kan jo ikke bare reise til Malaysia og selge sæden min!

– Det var også en fra Australia som ville fly meg ned dit, som insinuerte sterkt at jeg jobbet i verdens eldste bransje. Jeg vet ikke hvordan hun fikk det inntrykket.

Ble oppsøkt på hotellet

Setet ved siden av i den store Jeep’en er det foreløpig ingen fast som okkuperer. Ikke at det mangler på kjærestetilbud, akkurat.

– Det er mange som tar kontakt på Instagram og vil møtes. Jeg har hatt noen sånne dates, med varierende hell. Jeg blir ofte usikker på om det er noen baktanker, og om det er meg eller Lasselom de vil bli kjent med.

Det er ikke alltid han får velge selv om han vil møte kvinnene som tar kontakt på Instagram eller ikke: Flere ganger har kvinner dukket opp ubedt utenfor hotellet hans når han har vært på reise, og ventet på ham til han kom ut.

– I Rio de Janeiro var det en godt voksen dame som fløy helt fra Buenos Aires i Argentina og ventet på meg utenfor hotellet. Jeg kom ut med vennene mine og ante ingenting. Så ser jeg at hun står der, med gave i hendene, hun begynte å grine og fikk ikke fram et ord, stakkar. Hun snakket ikke engelsk heller, så vi kunne ikke kommunisere, annet enn hysterisk klein, men morsom dialog via Google translate. Men vi tok noen selfies og jeg ga henne en klem, og hun virket veldig fornøyd.

– Hva fikk du i gave?

– En argentinsk fotballdrakt i størrelse XXXL, haha! Jeg tok på meg drakten før vi tok de selfiene sammen, men hun var mer opptatt av å kysse og klenge. Da jeg kom tilbake til hotellrommet, så jeg at argentinadrakten var full av leppestift!

– Det møtte opp en annen også, som hadde kjørt til Rio i seks timer fra Belo Horizonte med kjæresten sin, som hadde med seg en svær vimpel med masse bilder av meg på. Hun hadde sporet opp hotellrommet jeg bodde på gjennom Instagram-storyene mine. Det var nesten litt ubehagelig.

Dårlig selvtillit i barndommen

Lasse spøker med at han kunne laget et lite gaverom til alt det rare han har fått av kvinner i utlandet. De norske kvinnene er litt mer tilbakeholdne, men det er ikke sjelden han får komplimenter fra dem også.

– Det er selvfølgelig hyggelig med komplimenter, men av og til blir jeg litt flau. Når jeg blir sammenlignet med greske og nordiske guder, for eksempel.

Jeg er i utgangspunktet ikke så flink med komplimenter. Jeg fikk ikke akkurat så mange i oppveksten, så det er noe jeg har måttet venne meg til.

Som liten hadde Lasse overbitt, store tenner og slet med å uttale den trønderske «inn»-lyden. Det ble han mobbet for av de eldre guttene på skolen.

– Når du har elleve millimeter overbitt, og i tillegg relativt store fortenner, blir det veldig synlig. Jeg ble ofte kalt ting som «kalle kanin», og når jeg først tok mot til meg og svarte med å si «forbanna idiot» i stedet for «forbainna idiot», så fikk de jo bare enda mer vann på mølla. Det hjalp ikke akkurat at jeg fikk regulering det siste året på barneskolen, heller.

Men da talefeilen forsvant, og etter hvert reguleringen også, avtok mobbingen. To måneder etter at skinnene var av, fikk han seg kjæreste. Med det kom også selvtilliten.

– Nå er selvtilliten bra. Men det er samtidig sånn at jeg nesten ikke klarer å ta alle komplimenter jeg får på utseende skikkelig til meg, med mindre det blir fremlagt på en veldig kreativ og original måte – for det blir en del hjerte-emojis, for å si det sånn. Men komplimenter for personligheten setter jeg veldig pris på. Det beste noen kan si til meg, er egentlig: «Lasse, du er en hyggelig kar!»

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om