Stort for Tommy

Musikalen «Billy» får Norden-première i Oslo

- For meg går det ikke an å få en større rolle enn dette, sier Tommy Steine (34) om hovedrollen i musikalen «Billy».

Artikkelen er over 15 år gammel

- Jeg har tenkt på «Billy» siden jeg så den i London for 30 år siden, og skjønner ikke helt hvorfor ingen har satt den opp senere, sier Runar Borge - som selv ikke gjør det før nå fordi han har ventet på den riktige mannen til å spille Billy.

- Stor ære

Nå har Borge som satte opp «Fame» i London, «Sugar» og «I blanke messingen» her hjemme, funnet den perfekte Billy i Tommy Steine.

- Ja, jeg hører han sier det. Det er en veldig stor ære. Jeg håper jeg selv har de følelsene når det nærmer seg premièren, sier Tommy Steine - som i går møtte på den første leseprøven sammen med Grethe Kausland og resten av «Billy»-emsemblet på Chateu Neuf.

- Jeg har ikke sett manus ennå, men det blir alle tiders å spille Tommys mor. Jeg håper ikke han skal være mye slem mot meg, siden han er så stor, ler Grethe Kausland. Hun spiller Alice Fisher - Billys mor.

- Nei, det er omvendt. Det er du som skal være slem mot meg, sier Tommy, som er litt bedre forberedt.

Sangtimer

- Jeg har hatt sangtimer hos pedagog Patan helt siden jul, jobbet masse musikalsk, hatt dansetrening og trent mye for å komme i form. Stykket krever at jeg har en sinnssyk kondis. Jeg har begynt, men det er en lang vei fram ennå, sier Tommy.

«Billy» er basert på teaterstykket «Billy Liar» og handler om begravelsesagenten Billy, som er en kløpper til å dagdrømme og lyve. Han sjonglerer blant annet med tre kjærester samtidig.

Dagdrømmene til Billy blir på scenen omskapt til store show- og dansenumre, og det vil være hele 25 skuespillere, dansere og musikere på scenen til høsten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder