Ashley Judd saksøker Harvey Weinstein

Skuespilleren går til rettslige skritt mot den tidligere superprodusenten fordi hun mener han saboterte hennes muligheter til å få en rolle i «Ringenes Herre»-trilogien.

 • Hanna Haug Røset

Artikkelen er over to år gammel

Mandag leverte Ashley Judd (50) inn et søksmål mot den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein til en domstol i Los Angeles. Der anklager hun ham for å ha sabotert karrieren hennes etter at hun avviste hans seksuelle tilnærmelser, skriver New York Times.

les også

Peter Jackson: – Harvey Weinstein vrir sannheten

Søksmålet inkluderer blant annet påstander om at Weinstein hindret henne i å få en ledende rolle i «Ringenes Herre»-trilogien.

Støttes av Jackson

Regissør Peter Jackson bekreftet allerede i desember at han eliminerte Judd fra casting-prosessen «som et direkte resultat av» det han omtaler som «falsk informasjon» fra Weinstein.

Bakgrunn: Dette er kvinnene som anklager Weinstein

Ifølge en uttalelse gjengitt av Deadline var Miramax med under utviklingen av prosjektet i 18 måneder. Jackson ga da uttrykk for at han var interessert i å caste både Judd og Mira Sorvino, to skuespillere som senere har gått ut og hevdet at de har blitt seksuelt trakassert av Weinstein.

– Jeg husker at Miramax sa til oss at de var et mareritt å jobbe med og at vi skulle unngå dem for enhver pris. Dette var trolig i 1998, har Jackson uttalt til det newzealandske nettstedet Stuff.

Diskuterte to roller

I søksmålet heter det at Weinstein med dette «torpederte Ms. Judds utrolige profesjonelle mulighet». Jackson har bekreftet at han møtte Judd og diskuterte to ulike roller med henne.

les også

Weinstein-selskapet slår seg konkurs – hever taushetsavtaler

«De spurte meg hvilken av de to rollene jeg foretrakk, og så hørte jeg brått ikke noe fra dem igjen», skrev Judd i en melding på Twitter der hun takket Peter Jackson etter uttalelsen.

I den første av de tre filmen er det kun to ledende kvinneroller: Arwen, som ble spilt av Liv Tyler og Galadriel, som ble spilt av Cate Blanchett.

«Super Size Me»-regissørInnrømmer sextrakassering

Ashley Judd er blant annet kjent for sine roller i TV-serier som «Startrek: The Next Generation» og «Twin Peaks», og filmer som «Heat» og «Double Jeopardy».

Mer om

 1. Harvey Weinstein-saken
 2. Hollywood
 3. Peter Jackson

Flere artikler

 1. Cate Blanchett om Weinstein:- Han oppførte seg upassende mot meg

 2. Pluss content

  Mira Sorvino: – Han er et monster

 3. Harvey Weinstein stilte opp til intervju - nektet å snakke om overgrepsanklagene

 4. Ber om laveste straff for Weinstein

 5. Pluss content

  Harvey Weinstein: - Jeg fortjener et klapp på skulderen når det gjelder kvinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder