FINALEDUELL: Tone Damli Aaberge og Jorun Stiansen var Idol-finalister i 2005. Foto: MAGNAR KIRKNES
FINALEDUELL: Tone Damli Aaberge og Jorun Stiansen var Idol-finalister i 2005. Foto: MAGNAR KIRKNES Foto: Magnar Kirknes

Hva gjør du nå, Jorun Stiansen?

RAMPELYS

Over én million seere satt klistret foran TV-skjermen da Jorun Stiansen slo Tone Damli Aaberge i finalen og gikk seirende ut av Idol i 2005. Kort tid etter forsvant sangfuglen brått fra rampelyset.

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 04.09.18 14:25

Mange husker sikkert Sørlandsjentas karakteristiske reaksjon på Idol- seieren i 2005.

– Det er så sykt, dette! Så sinnssykt, ropte Jorun tårevåt fra scenen i Oslo Spektrum da seieren var et faktum.

Etter hun danket ut Tone Damli Aaberge med sin nydelige versjon av «If I ain't got you» med Alicia Keys, trodde nok mange hun skulle fyke til topps i musikkverdenen også.

– Jeg tror veldig mange har tenkt at jeg er steingal som ikke satset på musikk. Men jeg var veldig klar inni meg på at nå var jeg sliten, og måtte fylle på energi. Det var mye spørsmål om hva jeg skulle gjøre videre og pågangen fra media var stor, men jeg valgte familie og det angrer jeg ikke på i dag. Ikke et eneste sekund, sier hun.

Etter Idolseieren ble det stille fra Stiansen. I 2011 prøvde hun seg som programleder i Bingo Bingo, men TV-showet ble tatt av lufta på grunn av lunken seerinteresse.

I dag jobber hun med musikk og kulturformidling for unge, på Moonlight Kulturhus i Vennesla. For fire år siden forlovet 33-åringen seg med wakeboard-proffen Egil Furre (39), og driver en kabelpark for wakeboardsport i Grimstad sammen med ham på fritiden.

– Jeg har bare levd. Jeg har hatt det så gøy de siste årene og det har skjedd så vanvittig mye i livet mitt! Det er litt sånn at jeg satte meg på en kjempegøyal berg og dalbane privat, rett og slett.

Hun forteller at hun er glad for forståelsen hun har møtt i etterkant av Idolsirkuset.

– Jeg har jo truffet mange i bransjen i ettertid, og det er ingen som sagt at de ikke støtter meg i valget mitt. Jeg valgte å gå tilbake til den jeg var før alt begynte, og prioriterte venner og familie, sier Jorun.

Selv om hun ikke savner kjendistilværelsen, hender det at hun savner musikkbransjen.

– Den tenker jeg ofte på. Jeg har ennå drømmer og mål jeg ønsker å sette ut i livet, både med tanke på musikk og programledelse.

Hun legger ikke skjul på at hun var sliten etter Idoltiden.

– Jeg måtte dra hjem til Pappulf og Mammut, som jeg kaller dem. Jeg kjente at jeg begynte å miste fotfestet. Jeg spurte foreldre og venner om jeg forandret meg. De svarte at jeg ble mye mer introvert og at jeg grublet mer, tenkte mer og ikke helt var meg selv. Jeg måtte alltid tenke lenge før jeg sa ting, og det var ikke meg, sier hun.

LES OGSÅ: Jorun Stiansen om den tunge tiden

Jorun understreker betydningen av nære relasjoner, og hvor sentralt det er i livet hennes.

– Jeg er så glad for den oppdragelsen jeg har fått. Den nerven i ryggraden har alltid vært så til stede. Uansett hva som skjer, så skal du alltid vite at du kan komme hjem, sa den nerven. Og jeg husker jeg tenkte at jeg var sliten, trøtt og at det hadde vært veldig intenst.

Fortsatt tilbringer hun så mye tid som mulig med familie, venner og samboeren Egil. Sammen har Jorun og Egil reist over store deler av verden.

– Vi bor i en liten leilighet på 56 kvadratmeter i Grimstad sentrum, og prioriterer å bruke pengene på reiser og opplevelser. Jeg synes det er helt koselig og topp. Vi har jo ikke barn, så vi har jo tiden, sier hun.

Jorun snakker varmt om samboeren og effekten han har hatt på livet hennes.

– Da jeg traff ham så fant jeg en helt annen ro, og fikk et nytt perspektiv på meg selv og livet. Det skjedde bare noe helt rart. Men frieri var en ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle få oppleve, sier hun.

På en av parets mange reiser gikk Egil ned på kne:

– Vi var langt inne i jungelen på Filippinene, og skulle besøke en wakeboardpark. Det var på bursdagen min og vi dro til et stort fossefall. Litt klisjé, men det var så fint. Jorun. Jeg elsker deg og vil gjerne leve med deg. Vil du leve med meg, sa han.

Jeg husker at jeg ikke trodde på ham i det hele tatt. Men så ble det full klinings og klemming, og jeg var jo overlykkelig, sier hun og ler.

Er det én ting som får Joruns hjerte til å banke ekstra hardt, er det å bidra til utvikling av ungdoms selvtillit.

– Du er mer enn god nok, sier jeg til ungdommen. Uansett hva så har du noe jeg kan finne i deg og løfte frem, få deg til å gro på og som får deg til å bli engasjert og inspirert.

Arbeidet med unge i Vennesla betyr mye for henne. I tillegg til jobben på Moonlight Kulturhus er hun også treningsveileder for barn og unge i hjembyen.

– Det er ingenting jeg brenner mer for! Ungdom trenger å få applaus, bli motivert, bli engasjert, at voksne ser dem og gir tilbakemelding. Den atferden som gir oppmerksomhet og oppmuntres, den gjentar seg. Det er så kult å se de ungdommene som går fra å ikke våge noen ting til å bli en stjerne på scenen. Det gir meg så mye, sier hun, og legger til:

– Så sykt godt det er å være Jorun Stiansen, 33 år, og kunne si herregud, så deilig det er å bare kunne være seg selv. Min oppgave er å kjøre det budskapet fullt ut og fortelle ungdommen om det. Vær deg selv, det holder i massevis!

LES OGSÅ:

Hva gjør du nå, Rolf Falk-Larssen?

Hva gjør du nå, Mira Craig?

Hva gjør du nå, Hilde Hummelvoll?

Hva gjør du nå, Bjørg Eva Jensen?

Hva gjør du nå, Lars Joakim Ringom?

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »