TV-KOMIKER: Kevin Vågenes på Gullruten i Bergen i 2015. Foto: Krister Sørbø VG

Kevin Vågenes brakk ryggen på tur med Dag Otto

Kjørte inn i et tre ved alpinbakken

Komiker Kevin Vågenes (29) skadet seg stygt på innspilling med TV 2 i går.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Vågenes, kjent fra blant annet «Kollektivet» på TV 2, har selv lagt ut en video på Instagram hvor han skriver:

«På tur med Dag Otto gikk fra god stemning på toppen av bakken til brudd i ryggen når vi nærmet oss bunnen. Jeg har vært veldig heldig, og har fått et brudd som ikke gir permanent skade eller lammelser.»

Til VG forteller Vågenes at det går bra med ham.

– Jeg er ved godt mot og har vært veldig heldig. Har fått beskjed fra legen at det skal gå bra, og at jeg blir helt fin igjen, sier Kevin Vågenes i en SMS.

Kjørte inn i et tre

Pressekontakt i TV 2, Unn Grethe Berge, opplyser til VG at ulykken skjedde på alpinanlegget i Tromsø utpå dagen i går.

– De holdt på med innspillingen av «På tur med Dag Otto» i et avgrenset område i alpinbakken. Det var der det skjedde. Ingen andre enn de som var med på innspillingen, var i det aktuelle området. Kevin ble rett og slett for ivrig. Konkurranseinstinktet tok overhånd, og han kom i nærkontakt med et tre, forteller Berge.

Hun presiserer at komikeren brukte hjelm.

– Han er på sykehuset i Tromsø nå og er ved godt mot. Det dreier seg om et kompresjonsbrudd, som ikke gir lammelser. Han prøver å stå på bena, sier Berge.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

https://www.instagram.com/p/BDwM4dZr3ky/

– Hvordan reagerer TV 2 på at dette skjedde under deres regi?

– Det var jo en ren ulykke, et kjedelig uhell, som kan skje hvem som helst. De befant seg i merkede løyper. Det viktigste er at han får oppfølging, og at sikkerheten hele tiden var ivaretatt. Ambulansen var på plass med en gang.

Risikovurdering

Daglig leder Trine Stubberud i produksjonsselskapet Seefood TV, opplyser at de før før innspillingen av hver episode alltid gjør en risikovurdering av aktivitetene og gjør de tiltakene som er nødvendig for å opprettholde sikkerheten.

– Vi har en gjennomgang med gjestene i forkant, slik at de er informert om aktivitetene de skal gjennom. Kevin var uheldig og ble skadet i alpinbakken. Opptaket ble gjort i samarbeid med Tromsø Alpinpark, og det var kyndig personell til stede under opptakene. Kevin fikk profesjonell hjelp umiddelbart etter at ulykken inntraff og ble fraktet til Tromsø Sykehus. Utover produksjonsforsikring blir alle gjester i «På tur med Dag Otto» reise- og ulykkesforsikret. Kevin vil bli godt ivaretatt av både Seefood TV og våre forsikringer i dette tilfellet, forteller Stubberud.

Det er ikke første gang det skjer uhell under innspillingen av programmet. I 2014 var det Da Otto Lauritzen selv som pådro seg ribbensbrudd i 100 km/t.

VG har vært i kontakt med Dag Otto Lauritzen, som er opptatt med opptak og ikke har anledning til å kommentere.

Vågenes er kjent fra «Nissene over skog og hei» og «Mellom bakkar og berg» - en serie han vant komiprisen for årets gjennombrudd for i 2015.

Dette er andre gang på kort tid at en av Norges mest kjente komikere brekker ryggen i ulykke. I februar ble Espen Eckbo skadet i en bilulykke i Italia.

I 2009 pådro TV 2s sportsanker Julie Strømsvåg seg varige skader da hun brakk ryggen under innspillingen av en reklamefilm for kanalen.

2013: Ødegård snakker om frykten etter sjamanmøte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder