FRISK SOM EN FISK: Cameron Diaz vil være et sunt forbilde for andre kvinner. Her under en filmpremiere i London 2012. Foto: REUTERS

FRISK SOM EN FISK: Cameron Diaz vil være et sunt forbilde for andre kvinner. Her under en filmpremiere i London 2012. Foto: REUTERS

Cameron Diaz fordømmer bruken av Botox

For Cameron Diaz er det uaktuelt å benytte seg av plastisk kirurgi. Hollywood-stjernen mener kvinner bør omfavne alderdommen.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Skuespilleren er for tiden aktuell med selvhjelpsboken «The Body Book - loven om sult, vitenskapen om styrke og andre måter å elske din fantastiske kropp».

Selv om hun har blitt kritisert for å være et uoppnåelig forbilde, tar hun nå et oppgjør med samtidens skjønnhetsideal.

Blir gal

- Ordet «anti-aging» gjør meg gal. Det gjør virkelig det. Vi skal alle bli gamle, punktum, forteller skuespilleren til Access Hollywood.

Diaz innrømmer at hun har vurdert botox, men ikke for å holde seg yngre:

- Det hender jeg får lyst til å fylle hele fjeset mitt med botox. Som skuespiller bærer ansiktet ofte preg av all mimikken, og etter filminnspilling kan det faktisk gjøre ganske vondt. Da hender det jeg tenker at botox hadde vært bra. Heldigvis ombestemmer jeg meg med én gang. Man bør vite bedre, forklarer hun.

Et privilegium

Selv om Hollywood ofte står synonymt med utseendefokus og kroppspress, lar ikke skuespilleren seg påvirke av det. Hun mener kvinner ofte er sin egen verste fiende.

- Jeg skulle ønske at vi kvinner kunne la andre kvinner eldes med stil. Kvinner tar det så personlig når de får høre at de ser eldre ut. Dersom de ikke ser ut som de er 25, tror de at de har feilet. Det er helt galskap. For meg er det et privilegium å bli gammel, sier hun og mener selv hun er i sin beste alder.

Mistet faren

- Jeg føler meg bedre som 41 enn 21. Jeg vil heller være sterk og frisk enn yngre - det er helt sikkert.

- Folk dør hver dag forteller hun og minnes sin far.

- Han ble bare 58 år gammel, og var altfor ung når han døde.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder