STOLT: Jodie Foster mottok ærespris under Golden Globe-utdelingen på Beverly Hilton Hotelm og leverte en sterk takketale. Foto: AP

Jodie Foster kom ut av skapet på Golden Globe

Jodie Foster (50) har aldri offentlig erklært at hun er lesbisk, men under Golden Globe-utdelingen sa hun det fra scenen på finurlig vis.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Skuespilleren ble hedret med Cecil B. deMille-prisen for sin lange innsats i filmverdenen, og det var under takketalen Foster kom ut av skapet.

- Jeg er singel. Det var kanskje ikke den «komme ut»-talen dere hadde ventet, men jeg kom ut av skapet for evigheter siden, til venner og kjente, sa veteranen.

Hun takket også eksen sin i talen, i tillegg til Mel Gibson og sine to barn, Charles (14) og Christopher (11).

VGTV: Se fra talen til Jodie Foster

- Når du har vært i rampelyset siden du var 3 år, verdsetter du å holde privatlivet privat, sa Foster, som også spøkte med at det var forventet at hun burde komme med en pressekonferanse, parfyme og egen realityserie ved en annonsering av noe privat.

Den homofile kjendisbloggeren Perez Hilton takket Foster på Twitter etter talen «Takk Jodie Foster for å akkurat ha kommet ut av skapet som lesbisk - på en så rar måte!», skrev han på mikrobloggen.

Foster er både skuespiller, regissør og produsent. Hun har vunnet både Oscar-pris og Golden Globe for Beste skuespiller, for filmene «De tiltalte» og «Nattsvermeren», og var også Oscar-nominert for birollen i «Taxi Driver» da hun var 14.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder