LEGENDE: JJ Cale ble 74 år gammel, han var mest kjent for å ha skrevet sangene «Cocaine» og «After Midnight», som Eric Clapton gjorde coververjsoner av og hadde suksess med. Foto: Jane Richey/jjcale.com

Blues-legenden JJ Cale er død

Døde av hjerteinfarkt fredag kveld.

Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den prisbelønte artisten døde på Scripps Hospital i La Jolla California fredag kveld, etter å ha fått hjerteinfarkt. Han ble 74 år gammel, melder Classic Rock Magazine.

JJ Cale, eller John Weldon Cale som han egentlig het, var en av grunnleggerne av musikksjangeren «Tulsa Sound», en seig blanding av blues, rockabilly, country og jazz. Han var en aktiv musiker helt til sin dødsdag.

Clapton og «Cocaine»

Gitaristen står bak en rekke udødelige låter, som mer velkjente artister har fremført og hatt suksess med. Det mest kjente eksempelet er kanskje «Cocaine» (1976) som Eric Clapton gjorde en cover av. Clapton spilte i tillegg inn en versjon av Cales «After Midnight», som også ble en hit.

Clapton var ikke alene om å være Cale-fan, også artister som Tom Petty, Lynyrd Skynyrd, Santana, Kansas og Captain Beefheart lagde coverversjoner av Cale-låter.

Blues-legendens største hit var låta «Crazy Mama», som klatret til en 22. plass på den amerikanske Billboardlista i 1972. I 2006 kom det en dokumentar om hans liv med tittelen «To Tulsa and Back: On Tour With JJ Cale».

Elsket dyr

hjemmesiden til artisten står det at donasjoner ikke er nødvendig, men fans som ønsker å gi et bidrag likevel, blir oppfordret til å gi penger til lokale foreninger som omplasserer hjemløse dyr. Cale var en stor dyrevenn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder