TJENTE MEST: Taylor Swift (24) topper Billboards liste over de artistene som tjente mest i fjor. Her er hun fotografert i forrige uke på vei inn på Vanity Fairs Oscar-fes i Hollywood. Foto: AFP

Hun tjente best av alle i musikkeliten

Taylor Swift er bare 24 år, men iløpet av det siste året har hun tjent over 237 millioner kroner.

  • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

Det amerikanske musikkmagasinet Billboard har publisert sin årlige liste over de artistene som tjente mest penger det siste året.

Toppet for to år siden

Helt på topp ligger altså Taylor Swift som har hatt enorm suksess med albumet «Red» både når det gjelder fysisk salg og nedlastning og streaming. Men det som virkelig fikk fart på inntjeningen var hennes siste turné som ifølge Billboard dro inn rundt 180 millioner kroner bare i USA.

Det er ikke første gang Swift topper denne Billboard-listen. For to år siden lå hun på toppen, men på fjorårets liste lå hun på en 15. plass.

Topp fem

På andreplass kommer en annen countrystjerne, Kenny Chesner som tjente 197 millioner kroner. På tredjeplass ligger Justin Timberlake (188 millioner) som hadde stor suksess med «The 20/20 Experience»-platene og to store turnéer. Bon Jovi var igjen på veien med turnéen «Because We Can Tour» som førte til at rockerne havnet på en fjerdeplass (176 millioner) foran Rolling Stones (157 millioner).

Topp ti

Videre på topp ti finner vi Beyonce, Maroon 5, Luke Bryan, Pink og Fleetwood Mac.

Se hele Topp 40-lista til Billboard her

Flere artikler

  1. Taylor Swift knuser alle

  2. Forbes: Disse kjendisene har tjent mest det siste året

  3. Swift tjener over åtte millioner om dagen

  4. Taylor Swift satte ny rekord

  5. Taylor Swift vil ha personlig strømmetjeneste

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder