PROGRAMLEDERSPIRE: Stian Blipp blir den første i norsk «Idol»-historie som leder programmet alene. Foto: Roger Neumann / VG

Stian Blipp blir «Idol»-programleder

- Jeg blir forelsket i jobben, sier Blipp til VG Nett

Stian Blipp (22) måtte lære seg å trøste under innspillingen av «Norske Talenter». Det får han bruk for når han tar fatt på jobben som «Idol»-programleder helt alene.

  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det blir en travel høst for bergenseren Blipp, som fortsatt synes det er rart å se seg selv på TV-skjermen sammen med «Norske talenter»-makkeren Solveig Kloppen. Han skal pendle mellom live-sendingene i Oslo og auditionrundene til «Idol» rundt om i landet.

- Det er en enorm tillitserklæring at TV 2 vil ha meg som solo-programleder. Jeg liker utfordringer og ble utrolig glad da jeg ble spurt. Jeg går fortsatt rundt og lurer på om det bare er en spøk, sier Blipp til VG Nett.

Fra før er de tidligere «Idol»-deltagerne Kurt Nilsen og Tone Damli Aaberge bekreftet som dommere.

Stian Blipp blir den første som leder «Idol» alene. Tidligere har Thomas Numme og Harald Rønneberg, Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing, Kloppen og Kåre Magnus Berg, Marte Stokstad og Kyrre Holm Johannessen og til slutt Guri Solberg og Ravi vært programledere.

- Den største utfordringen blir at jeg ikke har noen som kan holde meg i ørene. Jeg har drevet med humor veldig lenge, og har veldig lyst til å spøke og tulle med alt. Det kan jeg jo ikke når jeg er den eneste programlederen, mener han.

- Er du flink til å trøste?

- Før «Norske talenter» var jeg verdens dårligste trøster. Jeg fikk det bare ikke til. Men når man får gråtende barn løpende mot seg, må man liksom lære det. Så jeg vil si jeg har blitt en mye bedre trøster.

- For mange er du et relativt ukjent ansikt. Hva tenker du om det?

- Det tror jeg er et pluss. Folk kommer ikke til å forvente at jeg tar en spesiell rolle, så jeg kan gjøre det på min egen måte. Og jeg er veldig innstilt på å bevise at én programleder kan gjøre jobben bra.

- Du er ikke redd for å floppe?

- Nei. Jeg har hele tiden prøvd å holde meg unna det negative tankesettet, for da blir det vanskeligere å gjøre det bra.

Stian Blipp kom selv til «Norske talenter»-finalen i 2009, da han opptrådte som beatboxer med gruppen «Absense & Blipp». Han har også hatt sitt eget radioprogram på NRK P3, «Verdens rikeste land». Nå har bergenseren bosatt seg i Oslo, som han har blitt veldig glad i.

- Jeg skal bo her i ti år, minst.

- Er du helt sikker på det?

- Nei, ikke hvis det kommer en fantasisk flott dame fra et annet sted. Da må jeg revurdere, innrømmer Blipp, som ifølge han selv har vært singel veldig lenge.

- Det har jo vært noen damer jeg har likt, men jeg jobber rett og slett for mye. Jeg er en sånn type som blir forelsket i jobben jeg holder på meg. Så jeg må finne en tålmodig jente, sier han.

- Er du på jakt etter kjæreste?

- Jeg er ikke på jakt, men hvis den rette dukker opp og sjansen byr seg, vil jeg nok ta den.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder