Jenny Skavlan i ny norsk bilfilm: - Vi er ikke babe-alibiet

GARDERMOEN RACEWAY (VG) Alle som kjenner at hjertet banker litt ekstra hardt når de hører ord som gasspedal og muskelbil, kan glede seg til neste sommer. Da kommer den første norske bilfilmen.

  • Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

«The Fast and the Furious», «Death Proof» og «Gone in 60 seconds» er alle eksempler på moderne bilfilmer, film der bilen har en sentral rolle. Nå skal det for første gang lages norsk spillefilm i denne sjangeren. Den har passende nok fått navnet «Børning».

- Med unntak av «Flåklypa» har det aldri blitt laget noen skikkelig bilfilm her. Det ville jeg gjøre noe med, forklarer spillefilmregissørdebutant Hallvard Bræin.

Lot seg friste

Filmen handler om et ulovlig billøp som går fra Tyrigrava kro i Oppegård, hvor motormiljøet på Østlandet har samlet seg de siste 50 årene, og helt opp til Nordkapp.

Målet er å komme først frem, og det finnes ingen regler. Håpet er at dette skal bli en skikkelig actionfilm, med stunts, eksplosjoner og kultbiler som Ford Mustang og Pontiac TransAm som hovedingredienser.

Tre av skuespillerne som takket ja til å spille bilentusiaster i «Børning» er Sven Nordin, Anders Baasmo Christiansen og Otto Jespersen. Skjønt sistnevnte trenger ikke spille, han er motorinteressert også i virkeligheten.

- Jeg er veldig svak for V8-ere (en spesielt kraftig motortype, som blant annet er obligatorisk i formel 1) så det var hovedgrunnen til at jeg lot meg friste til å bli med. Jeg har hatt endel store biler oppigjennom årene med litt mye motor, sier Jespersen.

VGTV: Her går det galt for Jenny Skavlan

Skuespilleren vil likevel ikke gå så langt som å si at denne filminnspillingen er en guttedrøm som går i oppfyllelse.

BROOM, BROOM: En del av skuespillerne som skal spille i den første bilfilmen i Norge. Fra venstre: Trond Halbo, Jenny Skavlan, Svein Nordin, Otto Jespersen, Lars Hansen, Camilla Frey og Anders Baasmo Christiansen. Foto: Jan Petter Lynau.


- Men å få betalt for å dra på tur oppover i Norge, samtidig som du kan kjøre fort, det er jo ikke så dumt det. Det er bedre enn å stå på bussholdeplassen og vente på bussen eller kjøre trikk i tussmørket om morran, bemerker han.

Nordin og Baasmo Christiansen er ikke like bilinteresserte som sin kollega.

- Når han begynner å snakke om V8-ere og sånn, da trenger jeg forklaring, derfor føles det trygt å ha med Otto, fordi han vet hva han snakker om, sier Baasmo Christiansen.

- Jeg er heller ikke mer bilinteressert enn at jeg synes det er ordentlig moro å kjøre bil. Jeg har ikke noe greie på det som er under panseret, men det er gøy å kjøre fort, sier Nordin.

Denne uken fikk han gjøre nettopp det, da skuespillerne samlet seg på Gardermoen raceway, for å teste ut bilene som er utlånt til filmen fra virkelighetens racerbilentusiaster.

Det er ikke bare gutter som elsker raske biler, og i «Børning» er Jenny Skavlan og Camilla Frey hanket inn som det kvinnelige racing-alibiet.

VGTV: Se Jenny Skavlans sexy fotoshoot: - Kjører hardcore

Gutta har respekt

- Vi spiller bilinteresserte jenter som nyter guttas respekt. Vi kan mekke og er reelle utfordrere som kan vinne løpet, forklarer Jenny, som klippet seg kort for å se hakket mer «bad ass» ut i denne rollen.

Kollega Camilla Frey har, til tross for en veldig bilinteressert mamma, ikke tatt lappen, mens Jenny ifølge seg selv er en teknisk dårlig sjåfør.

- Men jeg er veldig god på å kjøre fort, bare bilen er i riktig gir. I filmen spiller jeg også fartsmonsteret, mens Camilla er mer kartleser og i tillegg ganske utspekulert, sier Skavlan, som har vært bilinteressert lenge.

Hun sier til VGTV at hun og Frey ikke er babe-alebiet i filmen.
- Vi er de tøffe jentene, sier hun.

- Jeg kjenner at det bruser litt når jeg står her. Da jeg spilte inn serien «Fritt fall» hang jeg i bilmiljøet på Ski og lærte meg å drifte, forteller Jenny.

«Børning» spilles inn de neste seks ukene, og vil få premiere 13. august til neste år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder