FRUSTRERT: Jamie Oliver fortviler over England-opprørene etter at en av hans restauranter i Birmingham ble ramponert. Foto: Espen Haslene / VG

Jamie Olivers restaurant smadret - raser mot England-opptøyene

(VG Nett) Kjendiskokken Jamie Oliver er rasende etter at restauranten Jamie's Italian i Birmingham ble ramponert av opprørerne.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

En av Jamie Olivers restauranter i kjeden Jamies Italian har fått merke opptøyene som herjer England i disse dager. Restauranten ligger i kjøpesenteret Bullring i Birmingham, og ble vandalisert da ungdommer stormet kjøpesenteret melder Daily Mail.

«Dessverre ble restauranten min i Birmingham ødelagt, vinduene er helt borte, alt er stengt, kan ikke åpne, men personale og gjestene er trygge!!», twitret kjendiskokken fra London like etter hendelsen.

Flere restuaranter

Tidligere hadde han allerede uttrykt sin frustrasjon over opprørene på nettsamfunnet:

«Så trist å se hva som skjer i Storbritannia med disse opprørene! Galskap. Tid for å ta landet vårt tilbake. Nå må vi gå hardt ut mot disse idiotene!», raste han.

LES OGSÅ: Kjendiskokk Gordon Ramsay saksøker svigers

Mens Birmingham-restauranten nå er oppe og går igjen, har flere restauranter blitt angrepet av opprørere.

Hot-spot og Michelin-restauranten The Ledbury i Notting Hill, ble angrepet av over hundre maskerte ungdommer, som stormet restauranten og rev både smykker og lommebøker fra gjestene. Restauranten har flere kjente stamgjester, som Kate Moss og Lily Allen.

Nå har Jamie Oliver også tatt i bruk sin Twitter-profil for å berømme alle som hjelper til med å rydde opp etter opprørene.

KJENDIS-BUTIKK: Liam Gallagher butikk Pretty Green i Manchester var fullstendig smadret etter opprørene tirsdag kveld. Foto: Twitter

«Velsigne folk som kommer sammen for å finne ut av dette. Folk som bryr seg om landet vårt!!», twitret han.

Oasis-stjerne også rammet

En annen kjendis som har fått et ublidt møte med pøblene er den tidligere Oasis-vokalisten og nå Beady Eye-frontfiguren Liam Gallagher. Hans klesbutikk i Manchester, Pretty Green, ble ranet og fikk vinduene slått inn tirsdag kveld.

Det var etter at trebarnsfaren Mark Duggan (29) ble skutt av politiet under en skuddveksling torsdag at opprørene startet.

Opprørene begynte i London, men har spredt seg som ild i tørt gress, til blant annet både Manchester og Birmingham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder