FÆRRE UTGIVELSER: Den folkekjære tegneseriefiguren Donald Duck har i tiår gledet mange nordmenn i bladform hver uke. Fremover vil den være å kjøpe i butikk kun annenhver uke.
FÆRRE UTGIVELSER: Den folkekjære tegneseriefiguren Donald Duck har i tiår gledet mange nordmenn i bladform hver uke. Fremover vil den være å kjøpe i butikk kun annenhver uke. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Slutt for Donald som ukeblad

RAMPELYS

Fra 2015 vil Donald Duck & Co kun komme i løssalg annenhver uke. Den hissige anda og hans venner har vært ukeblad siden 1959.

Publisert: Oppdatert: 24.12.14 09:20

– Vi har hatt et fall i løssalget som er problematisk. Grunnen er at konkurransen er så stor i butikkene, sier Anita Tveten, ansvarlig redaktør i Donald Duck & Co, til Dagsavisen.

Bladet vil fortsette å komme ut ukentlig til de som er abonnenter. Hele 70 prosent av opplaget til tegneserien går nemlig til abonnenter.

– Antallet abonnenter øker, og det er viktig å skape lojalitet til disse leserne, sier Tveten.

Omleggingen av utgivelsesfrekvensen betyr også at de tradisjonelle fortsettelseshistoriene forsvinner. Det vil fortsatt være lange historier i bladet, men de vil altså være avsluttende.

Donald Duck & Co hadde i 2013 et opplag på 49.000, ifølge tall fra Mediebedriftenes Landsforening. Det er langt fra storhetstiden på 70- og 80-tallet da opplaget var oppe i rundt 250.000 eksemplarer.