Bobbi Kristina Brown er død

Whitney Houstons datter ble 22 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bobbi Kristina Brown har gått bort, 22 år gammel, melder amerikanske medier. I en pressemelding bekrefter familien budskapet.

– Bobbi Kristina Brown gikk bort søndag 26. juli, omgitt av sin familie. Hun er endelig i Guds armer. Vi ønsker igjen å takke alle for deres enorme mengde kjærlighet og støtte gjennom disse siste månedene, står det å lese i familiens uttalelse, som er gjengitt av blant annet CNN.

Usikker helsetilstand

Bobbi Kristina, som var datteren til avdøde Whitney Houston, ble funnet livløs i et badekar i sitt hjem for snart fem måneder siden, og har siden ikke vært ved bevissthet.

Se også: Slik viste stjernene sin støtte til Bobbi Kristina

Medier over hele verden har fulgt helsetilstanden til 22-åringen nært, og en måned etter at 22-åringen ble funnet kokte amerikanske medier over med forskjellige versjoner av hennes helsetilstand.

Moren druknet i badekar

Senest i juni ble det meldt at 22-åringens helsetilstand var forverret, og at hun ble flyttet til et hjem for kronisk syke og døende.

– Til tross for god medisinsk behandling på en rekke sykehus og pleiehjem, har hennes tilstand blitt dårligere. Fra og med i dag har hun flyttet inn på «hospice care», sa Pat Houston, som er Bobbi Kristina's tante, i en uttalelse på vegne av Houston-familien, melder People.

– Vi takker alle for deres støtte og bønn. Hun er i Guds hender nå, sa tanten i juni.

Dødsårsaken er ukjent

Hva som forårsaket Bobbi Kristinas ulykke er ikke kjent.

Nyheten for fem måneder siden var en skremmende påminnelse om hva som skjedde med 21-åringens verdensberømte mor for bare tre år siden:

Da ble Whitney Houston funnet livløs i et badekar på et hotell i Los Angeles like før Grammy-utdelingen. Legen klarte ikke å gjenopplive popdronningen, og hun ble erklært død på stedet – 48 år gammel.

Rettsmedisinerne konkluderte den gangen med drukningsulykke, men kokain og hjertefeil var medvirkende faktorer.

FAMILIEN: Her er Bobbi Kristina Brown sammen med mor Whitney Houston og far Bobby Brown i 2004. Foto:Jim Ruymen,Reuters

Politiet rykket ut

En uke før 21-åringen ble funnet rykket politiet ut til Bobbi Kristina og kjærestens hjem etter å ha blitt varslet om bråk.

– Men ingen svarte da vi ringte på, og det var heller ingen tegn på noe sammenstøt, sa Lisa Holland – som opplyser at etterforskerne ikke har funnet narkotika eller alkohol i Bobbi Kristinas hjem, som kan kaste lys over hendelsen.

– Vi vet jo at moren hennes døde på denne måten, legger polititalskvinnen til.

Kort tid etter at hun ble funnet meldte amerikanske TMZ at kilder nær familien har fortalt at det er gjort funn av narkotiske stoffer i huset til paret. Første gang de gikk gjennom huset fant de ingenting – men da de gjorde et nytt, og grundigere søk skal det ha dukket opp resultater som bidrar til å skape spørsmål rundt Browns nesten-drukning.

Rettslige kilder forteller til TMZ at de tidlig var sikre på at det var bruk av narkotiske stoffer som førte til at Bobbi Kristina Brown nesten druknet i sitt eget badekar.

Omstridt forhold

Bobbi Kristina, som også er datter til musiker Bobby Brown, giftet seg angivelig med Nick Gordon for litt over et år siden. Dette vakte oppsikt, siden Gordon lenge ble betraktet som Bobbi Kristinas stebror. Men ifølge pappa Brown var Bobbi Kristina aldri formelt gift:
– Bobbi Kristina er ikke, og har aldri vært, gift med Nick Gordon, uttalte Browns advokat på klientens vegne i en offisiell uttalelse tidligere denne uken.

Nick Gordon var for øvrig bare 12 år (og Bobbi Kristina ni) da Whitney Houston tok ham til seg og lot ham vokse opp som en sønn. Men han ble aldri formelt adoptert.

Bobbi Kristina og Nick ble tett knyttet sammen etter Whitneys død, og han skal ha blitt hennes store støtte – selv om de fleste i Houston-familien skal ha vært sterke motstandere av forholdet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder