VETERAN: Her er Yngvar Numme i 2003 før en tolkning av Frank Sinatra i Kristiansand. Foto:Bjørn Aslaksen,VG

Numme senior om SMS-angrepet: – Barnslig oppførsel

Komikerlegende Yngvar Numme (70) er oppgitt over drittslenging blant yngre komikere, etter Atle Antonsens SMS-tirade.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Tenk om Tor Erik Gunstrøm og jeg skulle gå mot Harald Heide-Steen og gjengen på denne måten! Vi var jo fans av dem, digget dem, selv om vi jobbet mot hverandre. Det handlet om respekt, sier den mangeårige Dizzy Tunes-veteranen Numme.

Mandag kveld skrev VG om komiker Ørjan Burøe som mottok en lang rekke sjikanerende meldinger fra et nummer som viste seg å tilhøre Atle Antonsen.

I en av meldingene sto det følgende:

KOMIKERE: Ørjan Burøe og Atle Antonsen. Foto:Mattis Sandblad / Krister Sørbø,VG

«I det jeg ser snurten av deg så skal jeg kline deg så jævlig hardt i bakken på tre sekunder. All in. Du er en total skam for alle som forsøker å få til noe som helst. Fy faen som du må skamme deg».

VG fikk ikke snakket med Atle Antonsen tirsdag morgen, men i en epost sendt mandag kveld la han seg flat, og beklaget at det som var ment som humor ikke kom ut slik han hadde tenkt.

«Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette i VG, og mene det, men her kommer det. Unnskyld til Burøe for klokkerein og ufin idioti fra min side».

Ikke vanlig før

– Jeg vet ikke hva som er vanlig i komikerbransjen i dag, men det var ikke vanlig å oppføre seg sånn før, sier Numme til VG.

Han viser til at da han var en del av miljøet var alle like gode - alle var en del av A-laget.

Før var heller ikke Internett like stort som det er i dag, og Numme mener det kan være en av grunnene til at slike situasjoner oppstår.

– Jeg ville aldri uttalt meg om kollegene mine, verken på godt eller vondt. Det virker som veldig barnslig oppførsel, sier han.

Atle Antonsen-fan

Numme har sansen for Atle Antonsen og mener han burde holdt seg for god til å sende slike meldinger til en mindre kjent kollega.

– Han er ikke bare en god komiker, men skuespiller, så hvorfor han gidder forstår jeg ikke, sier han.

Han mener det er bra og viktig at Antonsen har unnskyldt seg og at saken dermed bør legges død, han forstår imidlertid ikke hvorfor Tommy Steine skal blande seg.

Stand-up er en helt ny sjanger som ikke var så utbredt da Numme holdt på som komiker og han forstår at det er mange om beinet i bransjen, det blir dermed hardere konkurranse mellom komikerne.

– Gjør meg trist

Terje Sporsem mener hele situasjonen er trist, spesielt med tanke på at en person høyere opp på bransjestigen skal se ned på en annen.

– Jeg og Ørjan har også hatt våre fighter, believe me! Men når en av de aller største i bransjen gyver løs på noen som er et godt stykke under på bransjerangstigen, om det finnes noe slikt, så er det ikke bra i det hele tatt. Mest av alt gjør dette meg trist, skriver komikeren på sin Facebook-side med link til Burøes blogginnlegg.

Han skriver at det har vært mye krangler, irritasjon og dissing opp gjennom årene i bransjen.

Ørjan Burøe er nå på jobb i Tyrkia. Han sier at han ikke kommer til å anmelde noen etter SMS-ene. Komikeren er likevel lite imponert over det han ble utsatt for.

– Jeg mener ikke noe annet enn at jeg synes det er trist at han ser på det som sin oppgave å fortelle meg hva som er rett og galt, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder