Angelina Jordan ute av «America’s Got Talent»

Seieren i «America’s Got Talent: Champions» glapp for norske Angelina Jordan (14) i natt. – Det har åpnet så mange fantastiske dører, sier hun til VG etter finalen.

 • Yasmin Sfrintzeris
 • Synne Eggum Myrvang

Dansegruppen V. Unbeatable fra Mumbai stakk av med seieren i den andre sesongen av «Americas Got Talent: Champions».

Norske Angelina Jordans opptreden like før klokken 03 norsk tid høstet full jubel i salen under finalen – og hun har vært dommer Heidi Klums storfavoritt, men røk ut da ti finalister skulle bli til fem i løpet av finalesendingen.

– Jeg føler at jeg allerede har vunnet så mange hjerter over hele USA og verden. Det har åpnet så mange fantastiske dører, skriver Angelina Jordan selv i en SMS til VG via sin manager tirsdag morgen.

– Jeg har fått så ufattelig mange gode tilbakemeldinger. Jeg vil også takke hele Norge for all støtten. Jeg har dere i hjertet mitt, og lover større ting som skal skje i nær fremtid, skriver hun. Hun røper ikke hva det er snakk om, men skriver at hun er klar for «et nytt kapittel i livet».

Opptrådte med Angelina: Overrasket over resultatet

Etter sendingen fikk hun også store ord fra dommer Simon Cowell, ifølge manager Michael Astar:

– Du er en av de beste America’s Got Talent har hatt noen sinne, sa Simon til Angelina etter sendingen, forteller han til VG.

Cowell snakket også varmt om Angelina etter finaleopptredenen hennes der hun fremførte sin variant av «Goodbye Yellow Brick Road» i forrige uke. Da elsket han at hun fikk en låt fra 70-tallet til å fremstå som ny:

– Du er et helt spesielt menneske, og du har gjort finalen veldig mye bedre ved at du virkelig har hevet nivået, la han til.

I natt fremførte Angelina «Someone you loved» av Lewis Capaldi sammen med den 11 år gamle fiolinisten Tyler Butler-Figueroa, som også var blant de ti finalistene, og sandkunstneren Ksenyia Simonova.

– Nydelig opptreden, skriver Alesha Dixon, en av de fire dommerne på Twitter like etterpå.

Se klipp fra opptredenen Angelina gjorde i natt her:

Det var altså ikke låten over, men en finaleopptreden som gikk for en uke siden som var selve finalebidraget. Resultatet ble avgjort av såkalte «superfans» som representerer alle statene i USA, og presentert i natt.

Da to og to artister ble lest opp under sendingen, sto Angelina i duell sammen med Marcelito Pomoy, den filippinske sangeren som synger duett med seg selv med både tenor- og sopranstemmen.

– Ekstremt talentfull

– Jeg var sikker på at hun i hvert fall skulle bli topp tre, sier ukrainske Ksenyia Simonova til VG etter finalen. Simonova ble selv topp tre i den første sesongen av talentkonkurransen, og opptrådte sammen med Angelina i natt.

Les hele intervjuet her.

På Twitter er det tydelig at mange fans hadde ønsket seg den norske 14-åringen helt til topps i konkurransen:

– HVORDAN kunne hun ikke bli topp fem en gang? skriver flere. Andre mener hun har den beste stemmen de noen gang har hørt.

Disse ble topp fem i talent-konkurransen:

 • V. Unbeatable, dansegruppe fra Mumbai, 1. plass
 • Duo Transcend, akrobat-ektepar fra USA, 2. plass
 • Tyler Butler-Figueroa, amerikansk fiolinst, 3. plass
 • Marcelito Pomoy, 4. plass
 • Sandou Trio Russian Bar, 5. plass

Angelina Jordan, dansegruppen Boogie Storm, den tyske sangeren og danseren Hans, den 11 år gamle hundetreneren Alexa Lauenburger fra Tyskland og dansegruppen The Silhouettes nådde ikke opp.

Heidi Klum sendte Angelina rett til finalen

Champions-utgaven av talentshowet samler tidligere vinnere fra flere land, for å konkurrere om «verdensmester»-tittelen.

Allerede i første runde av talentprogrammet ble det klart at Angelina skulle til finalen. Den tidligere supermodellen Heidi Klum, som er en av kjendisdommerne i talentshowet, sendte 14-åringen direkte videre til finalen med en såkalt gullknapp.

Klum holdt fortsatt en knapp på Angelina før nattens finale:

– Hun har en god mulighet til å vinne dette. Men selv om hun ikke gjør det, tror jeg hun vil bli en superstjerne, sa Klum til Parade før nattens finale.

– Hun har en minneverdig stemme. Jeg føler det er så mange stemmer og så mange artister der ute nå. Hun skiller seg ut, fortsetter den tidligere supermodellen.

Takker for støtten

Før finalen takket Angelina dommer Heidi Klum selv på Facebook:

«I kveld er min siste opptreden på AGTChampions på NBC. Jeg vil takke Heidi Klum for hennes godhet gjennom showet», skriver hun med et bildet av seg selv og Klum. «Takk Amerika» skriver hun på Facebook-siden sin etter showet.

Sistnevnte svarer med «emojies» av hjerteøyne og en rekke hjerter.

I november ble det kjent at Angelina Jordan var plukket ut til å konkurrere på amerikansk TV, i en egen variant av «America’s Got Talent» – med undertittelen «The Champions». Der konkurrerer et stort antall tidligere vinnere fra ulike land.

Angelina vant Norske Talenter som åtteåring i 2014, og rørte hele verden med jazzstemmen. Da VG møtte henne i 2014 drømte hun om å synge for «America’s Got Talent»-skaper Simon Cowell:

Mer om

 1. Angelina Jordan
 2. Heidi Klum

Flere artikler

 1. Opptrådte med Angelina: – Hun er ekstremt talentfull

 2. Heidi Klum trykket på gullknappen for norske Angelina i «America’s Got Talent»

 3. Angelina Jordan (14) ute av «America’s Got Talent»

 4. Overveldet Simon Cowell til Angelina Jordan: – Du tok en risk

 5. Norske eksperter roser Angelina Jordan før TV-finalen: – Et fantastisk vindu

Fra andre aviser

 1. Norsk håp nådde ikke opp i «America’s Got Talent»

  Aftenposten
 2. Simon Cowell brakk ryggen i ulykke med elsparkesykkel

  Aftenposten
 3. Angelina Jordan (13) sikret seg finaleplass i «America’s Got Talent» med sart stemme

  Aftenposten
 4. Snart blir Emil Meek far. Før helgens skjebnekamp måtte han gjøre et brutalt valg.

  Aftenposten
 5. Heidi Klums nye TV-serie speiler en motebransje i endring

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder