Kongens tale hylles i sosiale medier

RAMPELYS

Kong Haralds tale på Slottets hagefest farer som en vind over nettet. Lovordene hagler i sosiale medier, og retoriker Kjell Terje Ringdal er rett og slett begeistret.

  • Irene Rønold
Publisert: Oppdatert: 02.09.16 06:30

I velkomsttalen på Slottets hagefest torsdag filosoferte kong Harald over temaet «Nordmenn».

– Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting. Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes, sa kongen blant annet.

Han fulgte opp med å si at det ikke alltid er så lett å si hvor vi er fra, men at det vi kaller hjem, det er der hjertet vårt er.

Les mer om talen her: Kongen om det å være tredjegenerasjons innvandrer

Går viralt

Til nå er NRK-klippet med kongens tale delt over 16 000 ganger på Facebook, og flere enn 43 000 Facebook-brukere har gitt innlegget tommelen opp.

– Den beste talen jeg har hørt noengang. Norge er i forandring og vår kjære Konge sa det i en vakker tale. Du gjør meg stolt av å være norsk. Tusen takk min gode, kloke Konge, skriver én Facebook-bruker.

– Kongen vår er fantastisk! La oss håpe at alle i Norges land kan bli like inkluderende som han er! skriver en annen.

Også på Twitter deles talen flittig. Noen mener den eller de som har skrevet talen, bør få lønnsøkning, mens andre vurderer å begynne å støtte monarkiet.

– En tale det bør settes musikk til

– Det er en tale det bør settes musikk til. Den bør synges når vi heiser flagget. Den bør tvangspugges av alle gladrasister! slår retoriker Kjell Terje Ringdal fast overfor Aftenposten.

Han mener talen, som ble fremført for 1.500 gjester i Dronningparken torsdag ettermiddag, er fremadskuende, politisk og musikalsk.

– Talen har en tekstlig melodi, den gynger på en veldig vakker måte, den bruker triader, altså tre eksempler, og anaforer, altså gjentakelser, det er en veldig effektiv måte å skrive på. Denne talen er rett og slett fantastisk god, sier Ringdal.

(VG/NTB)

Her kan du lese mer om