SAKSØKER AVIS: Britenes prins Harry og hertuginne Meghan. Foto: Mark Large/Daily Mail / PA Wire

Prins Harry ut mot tabloidavis: – Min største frykt er at historien skal gjenta seg

Prins Harry og hertuginne Meghan saksøker avisen Mail on Sunday for å ha publisert et håndskrevet brev hun sendte til faren.

  • Siri Eggen

I en følelsesladet uttalelse som er lagt ut på deres hjemmeside sparer ikke den britiske prinsen på kruttet. Selv om han understreker viktigheten av en fri og uavhengig presse, etterlyser han medier som er mer ansvarlige.

– Dessverre har min kone blitt et av de siste ofrene for en britisk tabloidpresse som kjører kampanjer mot enkeltindivider uten tanker på konsekvensene - en hensynsløs kampanje som har eskalert det siste året, gjennom hele svangerskapet og mens hun oppdrar vår nyfødte sønn.

Les også: Slik svarer prins Harry på flykritikken

Bakgrunnen for den skarpe uttalelsen er at paret har gått til det uvanlige skrittet å saksøke den britiske tabloidavisen Mail on Sunday.

Årsaken er at avisen i februar publiserte et håndskrevet brev som hertuginnen hadde sendt til faren. De to har et anstrengt forhold som har vært mye omtalt de siste årene, også i norske medier.

I det håndskrevne brevet ber hun blant annet faren om ikke lenger å stille opp for mediene, blant annet fordi hun mener mange av historiene han har servert ikke medfører riktighet.

Kongehusekspert etter lekket brev: «Føler medlidenhet»

Prins Harry skriver videre at det er en «menneskelig pris for denne nådeløse propagandaen, spesielt når den bevisst er falsk og ondsinnet».

– Jeg kan ikke beskrive hvor smertefullt det har vært.

Han skriver at årsaken til at de tar rettslige skritt er at de til nå ikke har kunnet rette opp de gale fremstillingene som har blitt publisert i enkelte medier. Han anklager videre mediene for å ha utnyttet dette.

– Selv om dette kanskje ikke er det tryggeste å gjøre, så er det det riktige. Fordi min største frykt er at historien gjentar seg. Jeg har mistet min mor, og nå ser ser jeg at min kone blir offer for de samme mektige kreftene.

Les også: Private bilder fra bryllupet stjålet og lekket

Helt siden før Meghan giftet seg med prins Harry i mai i fjor, har det vært åpenbart for hele verden at den nye hertuginnen er på kant med store deler av sin amerikanske farsfamilie, og faren kom heller ikke i bryllupet.

Siden har det bare ballet på seg, og Thomas Markle har vært en gjenganger i den britiske storavisen Daily Mail, som er søsteravisen til Mail on Sunday.

Der har han blant annet utbrodert feiden med datteren og hevdet at han heller ikke ble informert om at han skal bli bestefar, før han hørte nyheten på radio.

Mer om

  1. Prins Harry
  2. Prinsesse Diana
  3. Kongelige
  4. Storbritannia

Flere artikler

  1. Prins Harry saksøker britiske aviser for telefonavlytting

  2. Hertuginne Meghans far: Sønderknust etter brevlekkasje

  3. Prins Harry i ny dokumentar: Kamerablits minner om morens død

  4. Prins Harry og hertuginne Meghan Markle tar pause fra offentligheten

  5. Harry og William avviser mobbesak: «Usann historie»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder