• Kreative selgere tar 90.000 kroner for iPhone med Fortnite

  AV FINN JARLE KVALHEIM

  Krigen mellom Apple og Epic har gitt uventede konsekvenser.

  Tek.no - Tester, guider, teknologi

  Publisert 20. august, kl. 20:37

  Tek.no - Tester, guider, teknologi
 • De siste dagene har det stormet mellom Apple og Fortnite-utviklerne i Epic. Sistnevnte la inn kjøpsmuligheter i appen som gikk utenfor App Store, i protest mot at Apple tar 30 prosent av salgsinntektene fra butikken. iPhone-produsenten svarte med å kaste ut spillutvikleren av butikken i det store og hele, og ønsker nå å stenge Epics utviklerkontoer.

  Tek.no - Tester, guider, teknologi
  Tek.no - Tester, guider, teknologi
 • Den åpne krangelen har ført til at ivrige Fortnite-spillere ikke lenger kan laste ned spillet på en fersk iPhone, eller oppdatere med nye versjoner. Dermed er det tilsynelatende skapt et marked for telefoner som har Fortnite ferdig installert.

 • 90.000 kroner for iPhone med Fortnite

  Android Authority melder at på eBay i USA selges det iPhoner med Fortnite forhåndsinstallert for opp til 10.000 dollar, eller knappe 90.000 kroner.

  iPhones with pre-installed Fortnite are being resold for as high as $10,000!
  iPhones with pre-installed Fortnite are being resold for as high as $10,000!
 • Et raskt eBay-søk viser at en rekke selgere nå forsøker å nyttegjøre seg situasjonen, med ulike modeller av brukte iPhoner til det som må kunne kalles fantasipris.

 • iPhone SE er det eksempelvis noen som vil ha 20.000 kroner for med Fortnite installert - det er nesten firegangeren av hva den telefonen koster i utgangspunktet. To generasjoner gamle iPhone X har allerede fått bud, og går for over 13.000 kroner - omtrent det den kostet ny for to år siden.

 • Etter en kjapp tur innom Finn.no og svenske Blocket kan vi nok konkludere med at trenden ikke helt har nådd Norden ennå. Foruten én optimistisk selger som vil ha 15.000 kroner for en eldre brukt iPhone er det ingen ting som likner på fantasiprisene vi finner på eBay.

Artikkelen er over ett år gammel

Mer om

 1. Fortnite
 2. eBay
 3. Apple
 4. Epic
 5. Blocket
 6. App Store
 7. Finn.no

Flere artikler

 1. Derfor tar de Apple til retten

 2. Fortnite fjernet fra App Store

 3. Pluss content

  Connie ble lurt: Slik unngår du svindel på Finn og Tise

 4. Fortnite vurderer å ta betalt

 5. Underholdningsnytt