IDOL-STJERNE: Adam Lambert (28). Foto: AP

Nominert til homopris etter TV-skandale

(VG Nett) «American Idol»-kjendis Adam Lambert (27) sjokkerte med guttekyss på TV. Nå hedres han med vinnersjanse under GLAAD Awards.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
28th Annual GLAAD Media Awards #glaadawards

Den amerikanske organisasjonen Gay and Lesbian Alliance Against Defamation, GLAAD, kunngjorde i dag de nominerte til sin årlige homogalla i New York 13. mars.

Glaad Awards, som i år går av stabelen for 21. året på rad, priser de kjendisene, TV-showene og mediene som gjennom det siste året har gjort en ekstra innsats for å fremme lesbiske og homofiles rettigheter. Blant de som stiller med vinnersjanse i år, er popstjernene Adam Lambert og Lady Gaga.

SE HELE NOMINASJONSLISTA PÅ GLAADs HJEMMESIDER

Adam Lambert ble nummer to i «American Idol» i fjor vår. 27-åringen sto siden åpenhjertig fram i bladet Rolling Stone og snakket om sin homoseksualitet.

- Enestående musiker

Da han under American Music Awards i sommer spontant kysset en bandkollega på scenen og simulerte oral-sex med en annen mann, reagerte en rekke seere med protest. Saken skapte massive overskrifter langt utenfor USAs grenser, og en rekke TV-kanaler droppet deretter planlagte intervjuer med sangeren. Men GLAAD berømmer «Idol»-kjendisen og plasserer han med vinnersjanse i kategorien «Enestående musiker».

KAN OGSÅ VINNE: Popstjernen Lady Gaga (23) Foto: AP

I begrunnelsen heter det at «Adam Lambert sto fram på TV og snakket om å være åpenlyst homofil på steder der det normalt ikke er mange homofile aartister. Vi applauderer homofile som Adam, som deler sine historier med offentligheten».

LES OGSÅ: SLET MED Å KOMME UT AV SKAPET

Adams konkurrent

Adam konkurrerer mot blant andre Lady Gaga (23), som får ros av GLAAD for å «anerkjenne sin biseksualitet og for å takke sine homofile fans». Lady Gaga får også skryt for å vise biseksualitet i sine musikkvideoer.

Blant filmene som er nominert for å ha homofili med i handlingen, er «Precious» og «I Love You Man».

TV-seriene «Grey's Anatomy», «Brothers & Sisters» og «Glee» kan også vinne homopriser. Det samme kan stjerneparet Ellen DeGeneres og Portia Rossi, som snakket ut om forholdet sitt på «The Oprah Show».

Den lesbiske TV-stjernen Cynthia Nixon - kjent blant annet fra «Sex and the City» - skal få utdelt hederspris, kunngjør GLAAD på sine hjemmesider.

- Tidenes sterkeste liste

- Vi er glade for å presentere årets nominasjonsliste , fordi det er den sterkeste lista noensinne, sier GLAAD-president Jarrett Barrios til ABC News.

«Amerika har beveget seg videre fra «Will & Grace». For ti år siden var det nok å ha en homofil bestevenn med i en TV-serie eller film, men disse stereotypene holder ikke lenger. Vi vil se flere handlinger som viser hvordan homofile, lesbiske, biseksuelle og transkjønnede virkelig er, sier organisasjonspresidenten.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder