ADVART: Prinsesse Märtha Louise blir bedt om ikke å ta kontakt med døde når hun skal holde kurs i NMS sine lokaler. Foto: Scanpix
ADVART: Prinsesse Märtha Louise blir bedt om ikke å ta kontakt med døde når hun skal holde kurs i NMS sine lokaler. Foto: Scanpix

- Godtar ikke at Märtha tar kontakt med døde i våre lokaler

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
RAMPELYS

(VG Nett) Det Norske Misjonsselskap (NMS) ber prinsessen oppføre seg «skikkelig» og «omstendelig» på englekurset som skal avholdes i NMS sine lokaler.

I et intervju med Stavanger Aftenblad tidligere denne uken fortalte prinsesse Märtha Louise at hun kan kommunisere med flere enn engler og hester, skriver Vårt Land.

- Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene, sa prinsessen.

Les også:- Dette er galskap

- Etisk og religiøst uverdig

Når Märtha Louise og medarbeideren Elisabeth Samnøy leier misjonssenteret Himmel og Hav på Sola for å arrangere kurs i kontakt med engler, aksepterer ikke Kjetil Aano kommunikasjon med døde.

- Vi godtar ikke at hun tar kontakt med døde i våre lokaler. Det ville vært etisk og religiøst uverdig. Ikke minst ville det vært respektløst å gjøre dette overfor oss. Vi er en kristen organisasjon som ikke deler samme syn, sier Aano til VG Nett.

Les også:Englebråket svekker tilliten til Märtha

- Hvordan vil du reagere hvis prinsessen tar kontakt med døde?

- Jeg vil bli skuffet, men jeg forutsetter at hun har såpass gangsyn at hun ikke gjør det. Jeg forventer hun viser respekt for utleier og at hun oppfører seg «skikkelig» og «omstendelig».

Les også:Ber Märtha søke legehjelp

Den såkalte engleskolen vakte stor oppsikt da den ble startet opp i 2007. Det voldsomme presset rundt prinsesse Märtha Louises engleskole gjorde at prinsessen valgte å sykemelde seg.

Aano synes det er fint at Märtha Louise underviser om engler.

- Mange synger og snakker om engler under oppveksten. Og for mange er engelen en beskytter. Så hun må mer enn gjerne snakke om engler, men ikke om døde.

VG Nett har forsøkt å komme i kontakt med prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy uten å lykkes.

Prinsessens sekretær, Mari Sørlie, sier til VG Nett søndag ettermiddag at hun ikke ønsker å kommentere saken.

SAMLESIDE:Les alt om kongehuset her!

Denne artikkelen handler om