SUKSESSPAR: Fanthomas' fedre, Anders Bye og Jesper Sundnes, har flere plots på lager og håper på en ny sesong med superhelten. Foto: KRISTER SØRBØ

«Fanthomas»-gjengen klare for ny sesong

Folkekrav om filmversjon

VGTV og skaperne av «Fanthomas» satser nå på ny sesong og DVD-utgivelse. Folket vil ha spillefilm om superhelten.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

«Fanthomas»-serien på VGTV er en stadig stigende suksess. Totalt er episodene vist 4,5 millioner ganger. Episode syv satte ny rekord med 300 000 visninger sist fredag.

- Serien har hatt økende trafikk uke for uke siden lanseringen. Også antallet unike brukere på slippdagene øker, forteller analysesjef i VG Multimedia, Geir Larsen.

SE FANTHOMAS-EPISODENE PÅ VGTV

Forrige uke så nær 300 000 unike brukere serien hvor Jan Thomas blir superhelten Fanthomas. Det er en økning på rundt 100 000 fra de første ukene.

Sesong to

Nå jobber alle aktørene for å få på plass en ny sesong.

- Det blir trolig en «Sesong 2». Vi ser på mulighetene og håper at det lar seg gjennomføre, sier VGTV-leder Thomas Manus Hønningstad.

Fremdeles gjenstår tre episoder av sesong én, men VGTV-lederen mener besøkstallene viser at det stadig kommer nye fans til serien, i tillegg til de faste seerne.

- Det har vært en enorm suksess, og vi tror det er potensial igjen og at folk vil ha mer av «Fanthomas», sier han.

Det tror også komiker Anders Bye, som skapte konseptet sammen med Jesper Sundnes.

- Vi håper også på sesong to. Nå må vi få det formelle på plass og se om det er gjennomførbart. Men vi har en del historier med Fanthomas som vi har lyst til å få ut til publikum, sier Bye til VG.

VGTV: FANTHOMAS-EPISODENE

Kan bli DVD

I så fall vender den frisørkappe-kledde superhelten tilbake til VGTV til høsten. Og blir det flere episoder, øker også sannsynligheten for en DVD-utgivelse før jul. Ifølge Bye har flere store distributører vist interesse.

- Vi skal i flere møter og høre med de forskjellige aktørene om vi får til et samarbeid. Vi har en del ekstramateriale som ville være perfekt på en DVD, sier han.

VGTV har distribusjonsrettighetene til serien, og Manus Hønningstad bekrefter at de ser på muligheten for en DVD-utgivelse.

«Fanthomas»' fanside på det sosiale nettstedet Facebook har nå over 92 000 medlemmer. Og siden 25. mai har over 105 000 mennesker meldt seg inn i en gruppe som krever en animert langfilm med superhelten.

- Det er helt overveldende, utrolig positivt og overraskende. Vi hadde aldri trodd at det skulle slå an så bredt, sier Bye.

Les og se VGTV: Jan Thomas' reaksjon

Leker med tanken

Produsent Ove Heiborg i Qvisten Animation holder døren på gløtt for en filmversjon.

- Vi har vært veldig fokusert på første sesong av TV-serien. Men med så mange interesserte er det morsomt å leke med tanken nå som sesong én går mot slutten. Når så mange mennesker engasjerer seg, må man ta det med i betraktning, sier produsenten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder