KYSSER PÅ MUNNEN: Marna Haugen deler ut kyss til sønnen Theodor (8). Foto: Privat / Marna Haugen

«Komikerfrue» om å kysse ungene på munnen: – Klart jeg gjør det

Victoria Beckham fikk sterk kritikk etter å ha kysset barnet sitt på munnen. Nå gjør blogger Marna Haugen Burøe (34) det samme.

Linn-Christin Marthinussen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For en uke siden publiserte Victoria Beckham et bilde av seg selv og datteren Harper på Instagram, i anledning 5-åringens bursdag.

– Gratulerer med dagen. Vi elsker så høyt, skrev Beckham til bildet hvor hun kysser datteren på munnen.

Les også: Dette angrer «Bloggerne» på at de har skrevet

Mens flere lot seg sjarmere, har andre latt seg provosere, og mener at det ikke er riktig å kysse sitt eget barn på leppene.

– Stått opp på feil fot

Blogger, TV-personlighet og tobarnsmor Marna Haugen Burøe er en av dem som støtter Victoria Beckham, og i et blogginnlegg tittulert «Klart jeg kysser ungene mine på truten» skriver hun blant annet:

– Victoria Beckham la ut bilde på Instagram der hun kysser sin fem år gamle datter på munnen og gratulerer henne med dagen, og noen hadde stått opp på feil fot eller ikke fått kjærlighet selv som barn og mente at dette var skikkelig ekkelt. Vel, det er ikke det, dersom barnet selv syns det er greit, skriver Haugen.

Etter at Beckham la ut sitt bilde, har diskusjonen spredd seg langt utenfor hennes eget kommentarfelt.

BBC og The Telegraph er blant mediene som har fått eksperter til å uttale seg om hvorvidt det er sosialt akseptert eller ei for foreldre å kysse barna på munnen - med svært delte meninger.

– Velger hvor grensen går

Overfor VG forklarer Marna Haugen Burøe at hun har fått bare positive tilbakemeldinger på blogginnlegget. I skrivende stund er det også delt over 1900 ganger i sosiale medier.

– Jeg er oppvokst i en familie der nussing og sussing er helt normalt, det være seg kyss på munnen, kinnet, på hodet, inni håndflatene, i nakken eller slengkyss for den saks skyld. Det er et kjempefint kjærtegn, og en måte å vise at man er oppriktig glad i noen på. Samtidig åpner man opp for nærhet og trygghet.

Haugen Burøe mener samtidig at man skal respektere barnas grenser, og gjøre dem trygge på at de aldri må gjøre noe de ikke selv ønsker.

– Mine unger har aldri «måttet» kysse. Som blogginnlegget mitt viser så har de ingen problemer med å ikke ville heller, og det er helt ok, sier hun og fortsetter:

– Jeg har to vidt forskjellige barn og jeg lar dem velge selv hvor grensen går. Det viktigste for meg er at barna mine føler seg trygge og har det godt. Samt at de ikke opplever at noe er «skamfullt». Så om de vil kysse meg så er de hjertelig velkommen til det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder