«BLOGGERNE»: Ikke alle viser frem livene sine fra den tradisjonelle plattformen Foto: Bjørn Wad , TV2

«Bloggerne» som ikke blogger

«Bloggerne»-profilene Suzanne Aabel (32) og Louise Angelica Riise (25) har ikke blogget på mange måneder.

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I den nye sesongen av dokusåpen «Bloggerne» på TV 2 Livsstil, den femte i rekken, forteller kanalen at vi skal følge tolv bloggere. Men flere av de mest profilerte blogger sjelden eller aldri.

Mens Louise Angelica Riise ikke har skrevet innlegg på bloggen siden september, har ikke Suzanne Aabel blogget på sin side siden i fjor sommer. I andre enden av skalaen ligger Sophie Elise, som blogger flere ganger hver dag.

BLOGGER MINST: Suzanne Aabel Foto: Bjørn Wad / TV 2 ,

– Vi har aldri lagt oss opp i hvor aktive de er på bloggene sine, sier Johanne Viken Sandnes, kommunikasjonsrådgiver i TV2, til VG.

Suzanne Aabel skriver i en epost til VG at hun har en blogg, men at hun først og fremst er en slags mikroblogger. Hun definerer Facebook og Twitter som sine bloggplattformer.

– Jeg satte bloggingen på pause fordi jeg ikke er interessert i å blogge om hverdagen min, og det er strengt tatt den eneste måten man kan tjene penger på å blogge. Penger må være eneste motivasjonen om jeg skal orke å skrive om meg selv dag ut og dag inn, sier hun.

Fikk du med deg? Sophie Elises puppestunt får støtte

Aabel forteller hun ikke har lagt opp, men at hun heller skriver for aviser og nettmagasiner for honorar når hun har noe på hjertet.

– Suzanne Aabel har en blogg, så hun er vel per definisjon en blogger. Hun har aldri vært blant de mest aktive på selve bloggen, det var hun heller ikke de tre første sesongene, men i våre episoder får vi se hennes svært ærlige og oppriktige videoblogger, sier Johanne Viken Sandnes.

Les også: Suzanne snakker åpent om angsten på TV

– Bloggen har vært hobby frem til nå

Louise Angelica Riise Foto: Privat ,

Louise Angelica Riise skriver i en melding til VG at hun synes det er hyggelig å defineres som blogger, og har alle hensikter om å leve opp til den tittelen igjen.

– Grunnen til at jeg ikke har vært aktiv etter at vi kom hjem er at jeg har vært i snakk med en ny plattform og skal snart signere. Bloggen skal finkjemmes og deretter gjøre et comeback, sier hun,

Instagram har hun brukt hyppig i perioden bloggen har vært nede, til å vise småglimt og antrekk i hverdagen, forteller Riise.

Les også: India ble ikke helt som vi forestilte oss

Aktive på alle plattformer

Mange tenker på bloggere som mennesker som velger å dele livet sitt fra en bloggplattform. I den femte sesongen av «Bloggerne» følger TV2 tolv mennesker som deler sine liv på internett. De er ikke lenger definert som bloggere.

– Serien har siden starten handlet om folk som aktivt deler livene sine på nett. Det kommer enda tydeligere frem nå siden vi har med 12 personer som er aktive på ulike plattformer som blogger, Youtube, Snapchat og Instagram, forteller Sandnes.

I den nye sesongen er større en de tidligere sesongene, men Sandnes mener at den like fullt er en videreføring, derfor har det ikke vært aktuelt å bytte navn på serien.

– Vi har fremdeles med oss landets mest leste og omtalte bloggere. Samtidig har vi fulgt noen mindre etablerte navn, sier hun.

Bloggernes siste oppdateringer:

1. Suzanne Aabel: siste innlegg 23.06.2015

2. Louise Angelica Riise: siste innlegg 09.09.2015

3. Tonje Blomseth: Siste innlegg 25.12.2015

4. Jonas Fossum: siste innlegg 23.11.2015

5. John Arne Riise: siste innlegg 07.02.2016

6. Bjørnar og Andreas Neteland (Youtube): 11.02.2016 siden siste video

7. Anna Rasmussen: Omtrent fire innlegg i uken

8. Felix Baldauf: hver dag

9. Kristin Gjeldsvik: hver dag

10. Pappahjerte: to innlegg hver dag

11. Sophie Elise: tre innlegg hver dag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder