HADET: Alec Baldwin (55) vil ikke være Mr. Show Business mer. Foto: AP

Alec Baldwin raser mot media og sier farvel til livet som kjendis

- Jeg gir opp, sier Alec Baldwin (55) og tar farvel med livet i offentligheten i en lang artikkel i New York Magazine.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Alec Baldwin går ut med et smell: I et langt essay i New York Magazine sier skuespilleren farvel til livet i offentligheten og skriver at han ikke lenger kan leve i New York.

- Jeg har levd i dette i 30 år, jeg er ferdig med det, skriver han - og raser samtidig mot media.

Hater media

- Jeg hater media så sterkt at jeg ikke trodde det var mulig. Dette er den siste gangen jeg noensinne kommer til å snakke om mitt personlige liv i en amerikansk publikasjon, sier Baldwin som er mest kjent for filmer som «Jakten på rød oktober», «The Shadow», «The Aviator» og «The Departed». Han har også hatt stor suksess som Jack Donaghy i NBC-komiserien «30 Rock» - en rolle som har gitt ham to Emmy-priser, tre Golden Globe- og hele syv Screen Actors Guild-priser.

Baldwin trodde 2013 skulle bli et fint år siden han ble far på nytt.

I stedet mistet han jobben som fersk talkshowvert i TV-kanalen MSNBC etter at han skjelte ut en fotograf som prøvde å ta bilde av ham, kona og babyen på vei ut av leiligheten på Manhatten i New York. Han ble også beskyldt for å ha kommet med homofobiske uttalelser mot fotografen som jobber for kjendisnettstedet TMZ.

Selv prøver Baldwin å forstå hvordan han har kommet til konklusjonen om å trekke seg tilbake - og han kommer med en lengre forklaring på hva han mener skjedde den dagen i november da alt gikk galt.

Han mener TMZ-fotografen overfalt ham da han fikk familien sin inn i en bil - og at han selv ble rasende og jagde fotografen ned kvartalet og ropte «C---sucking mother---er» eller noe i den duren. Han forklarer at han aldri i livet ville ha kalt fotografen for homse for åpent kamera.

- Tror virkelig noen jeg ville ha kalt ham for homse? Tror virkelig noen at jeg ville ha gitt TMZs Harvey Levin (redaktøren av kjendisnettstedet), av alle mennesker, en ny klubbe å slå meg med?

Blir sint

- Jeg blir sint, og jeg har sagt alle mulige ting i sinne, men jeg har aldri brukt det ordet, skriver han og legger ut om at han overhodet ikke har noe i mot homofile.

- Jeg - en homofob? Altså, jeg jobber i show business. Jeg har masse homofile kollegaer og venner. (¿) Jeg er ikke en homofobisk person i det hele tatt, men det er slik verden ser på meg nå.

Han spør seg selv om han angrer på at han skrek til fotografen:
- Ja, jeg gjør nok det - fordi det bare har skapt problemer for meg.

Raser mot flere personer

Baldwin tar et oppgjør med flere episoder og går ut mot flere personer i artikkelen - blant annet tar han opp en episode fra i fjor sommer der han også ble beskyldt for å ha kommet med homofobiske uttalelser. Baldwin måtte gå ut og unnskylde seg etter at han hadde kalt en mannlig reporter for en «giftig, liten dronning» og truet med å banke ham opp.

Dette angrer han ikke, skriver han i essayet, fordi han mener reporteren feilaktig hadde skrevet at Baldwins kone Hilaria Baldwin hadde twitret under James Gandolfinis begravelse.

- Han løy om min kone, skriver Baldwin som også går ut mot tidligere kolleger I MSNBC, TMZs Harvey Levin, den nye borgermesteren i New York City, Bill de Blasio, paparazzi-fotografer, Shia LaBeouf, the Huffington Post, Broadway-regissør Dan Sullivan, Capital One Bank og Fox News.

Flytter fra New York

Nå er planen å flytte til Los Angeles - der han mener det er mulig å leve et tilbaketrukket liv.

- Nå har jeg ikke lyst til å være Mr. Show Business mer. Jeg vil ha de samme tingene som alle andre vil ha, jeg vil ha et lykkelig hjem - noe som jeg for første gang i mitt voksne liv faktisk har. Jeg elsker min kone og barnet mitt (Carmen på 6 måneder) mer enn noe i verden - og jeg vil ikke at dette skal forandre seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder