HAMLET: Etter å ha vært på TV-skjermen en stund, valgte Benedict Cumbebatch å returneret til teatret der han spiller Hamlet. Foto:John Phillips,Ap

«Cumberbitches» timevis i kø for Hamlet-billetter

Å få eller ikke få – det var spørsmålet.

  • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

Benedict Cumberbatch-fans, eller såkalte «Cumberbitches» som noen kaller seg, ventet utenfor Londons Barbican Teater i opp mot 20 timer for å få en gjenværende billett til stykket Hamlet onsdag, ifølge People.

Benedict Cumberbatch har hovedrollen i produksjonen som strekker seg over tolv uker. Teaterstykket har ifølge London Evening Standard satt rekord for den raskest utsolgte produksjonen i historien.

Billettene ble revet vekk i fjor, men teatret har lagt til side 30 «siste-liten-billetter» til hver dag som man kan sikre seg om man er tidlig ute. Allerede tirsdag kom fansen og stilte seg i kø.

Cumberbatch har lenge ønsket rollen som Hamlet og allerede i 2012 uttalte han at han ville tilbake til teatret.

– Jeg håper på å returnere til teatret snart, gjerne som Hamlet, som er en rolle jeg har vært interessert i lenge, sa han da til The Telegraph.

Cumberbatch har gjort seg kjent som Sherlock Holmes i serien «Sherlock». Han jobbet sammen med norske Morten Tyldum da han hadde hovedrollen i filmen «The Imitation Game», som vant Oscar-statuett.

Benedict Cumberbatch: – Jobber gjerne med Morten igjen (VG+)

Det går også bra for Cumberbatch på privaten: han giftet seg med Sophie Hunter i februar og paret fikk en sønn i juni.

– Det er fantastisk å finne noen du elsker og som elsker deg tilbake like mye. Det er et lite mirakel at vi traff hverandre tatt i betraktning hvor travelt vi begge har det. Jeg er veldig lykkelig, sa Cumberbatch etter han forlovet seg.

SUKSESS: Han gjør ikke bare suksess i film- og teaterbransjen, men også på privaten. Det siste året har Cumberbatch giftet seg og fått en liten sønn. Foto:Jordan Strauss,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder