NOMINERT: Anne Rimmen er nominert til Publikumpsprisen under Gullruten, som går av stabelen i Bergen 9.mai. Foto:Frode Hansen,VG

Rimmen: Spilte tamburin med Sputnik

Møt kandidatene som kan vinne VGs Publikumspris under Gullruten i Bergen 9.mai

Anne Rimmens (33) første møte med TV var å bytte ut kameraet med tamburin, og selv bli en del av reportasjen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Hvordan var din første TV-opptreden?

– Jeg husker ikke helt hva som var det aller første, men det var for TV Telemark. Vi hadde et helgemagasin der jeg blant annet gjorde en reportasje med Sputnik i 2006. Han ba meg sette kameraet på stativ slik at jeg kunne være med å spille tamburin. Det ble så morsomt at jeg måtte ha det med i reportasjen.

Her er klippet av Rimmen og Sputnik

– Hva er det sterkeste du har opplevd på TV?

– Det er mye følelser i sport. Jeg blir rørt av positivitet, den gleden når en utøver krysser målstreken. Om jeg skal velge en spesiell hendelse må det være intervjuet med broren til avdøde Alexander Dale Oen under idrettsgallaen. Det var veldig sterkt.

– Hva har du ofret for TV- karrieren?

– Ofret og ofret. Jeg har jobbet en del turnus i sporten, mye kvelder, og da ofrer man litt tid. Men det er et valg jeg har tatt og jeg er veldig glad i jobben min.

– Hva eller hvem har betydd mest for deg?

– Jeg vil si mamma, hun er min støttespiller både på hjemmebane og i jobbsammenheng. Hun sender meldinger etter TV- sendingene og heier på meg.

– Hva er din største TV-tabbe?

– Det skjer veldig mye i direktesendt TV og jeg kommer ikke på en episode som har utmerket seg. Jeg har gjort noen småfeil og det hender man sier noe dumt, men man må huske på at det er bare TV.

– Hva ønsker du folk skal tenke om deg?

– At jeg er en flink og hyggelig jente, sier ei smørblid Rimmen til VG.

– Hva tror du folk sier når de hører Anne Rimmen?

– Jeg tror nok fortsatt at jeg er hun blide i sporten!

– Beskriv en helt vanlig dag i livet ditt.

– Jeg har veldig varierte dager, så ingen dager er egentlig vanlige. En dag kan jeg gå ute i bushen med Lars Monsen og en annen dag være på kostymeprøver i NRK. Dagen starter uansett med at jeg slumrer vekkerklokka så lenge jeg kan også spiser jeg en god frokost. Det er obligatorisk.

– Hva er planene for 2015?

– Vi er godt i gang med 2015 nå og jeg har hatt en flott start på året. Jeg skal være programleder for sommeråpent og det blir godt å være tilbake på båten. Jeg vet egentlig ikke hvor mye jeg får si om det, sier hun leende.

– Hva liker du best å se på TV akkurat nå?

– Jeg ser på mye rart på nyhetene. Jeg liker Frikjent på TV 2 veldig godt og humorseriene på TV Norge. Det er veldig deilig å kunne slappe av på sofaen og bare ligge å se på TV.

– Hvorfor skal folk stemme på deg slik at du vinnerPublikumsprisen under Gullruten?

– Jeg er nominert på bakgrunn av veldig mye forskjellig, men om du liker programmene jeg har gjort, så syns jeg du skal stemme på meg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder