DANSEGLAD: Mads Ousdal og prinsesse Märtha Louise var faste dansepartnere på Folkemuseets leikarring. Her fra Den Internasjonale Folkedans Festivalen på Rådhusplassen i Oslo i 1994. Foto: Bård Gudim

Mads Ousdals ukjente burgerdans

En 16 år gammel video hvor skuespiller Mads Ousdal (37) danser en humoristisk burgerdans, har fått kultstatus på Internett.

  • Marcus Husby

Videoklippet «Kick the burger» er hentet fra TV3-programmet «Løs på tråden» fra 1992, og viser en 21 år gammel Mads Ousdal mens han danser hallingkast og prøver å sparke ned en hamburger fra en stokk.

Innslaget er blitt svært populært på videotjenesten YouTube, og er hittil sett av nesten 45000 brukere. Videoen er også lagt ut på både norske og internasjonale internettsider.

Se hele videoen på Youtube!
(VG Nett er ikke ansvarlig for eksterne nettsider)

Ousdal ønsker ikke å kommentere burgerdansingen selv, sier hans agent Christina Ulrichsen. Men Ragnar Otnes, som var programleder for programmet og figurer i videoen, sier at han er klar over at det humoristiske innslaget har blitt et fenomen på Internett.

Direkteopptak

- Det klippet ble sendt til meg ganske tidlig, men jeg har ingen anelse om hvem som har lagt det ut. Noen må ha kopiert det fra en VHS-kassett. Men det er jo ganske komisk at så mange har sett det nå - 16 år etter. Det er i alle fall godt å se at jeg var ung en gang, sier en lattermild Otnes til VG.

Han sier at innslaget ble laget i forbindelse med at mange syntes Norge var blitt for amerikanisert. I videoen rapper programlederen på amerikansk, mens Ousdal danser hallingdans og sier «yo».

- Vi skulle lage en ironisk sketsj, og da var burgerleik et godt alternativ. Alt ble gjort på direkten, og jeg hadde ikke planlagt noe av rappen jeg gjorde. Grunnen til at vi valgte Mads Ousdal var for at han var veldig god til å danse folkedans. Men han var ikke akkurat kjendis på den tiden, sier Otnes som ledet TV3-programmet igjennom 52 episoder. I dag er han tilknyttet flere store TV-produksjoner og har blant annet vært produsent for Melodi Grand Prix på NRK1.

Kongelig dansepartner

Det er ikke bare på TV at Ousdal har gjort seg bemerket med norsk folkedans. Pia Tjeltas kjæreste var nemlig prinsesse Märtha Louises faste dansepartner på Folkemuseets leikarring i sin ungdom.

Det kjente danseparet opptrådte sammen ved flere anledninger, og danset også foran kong Olav i Märthas 18-årsdag i 1989. Her var også flere rojale gjester fra de europeiske kongehusene til stede.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder