KLAR FOR NYTT OPPDRAG: I «Oppdrag hurtigruten» har Truls utfordret blant annet sin egen høydeskrekk, men snart legger han ut på en tøffere utfordring når han skal gå på ski over Grøndland sammen med eventyreren Cecilie Skog.

Truls Svendsen skal gå på ski over Grønland

TV 2-profilen Truls Svendsen (41) ligger i hardtrening før han i mai legger ut på sitt tøffeste oppdrag - sammen med Cecilie Skog.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mens Truls Svendsen har stor suksess med TV-programmet «Truls - oppdrag Hurtigruten», er han allerede godt i gang med neste prosjekt - som kanskje blir hans tøffeste oppdrag noensinne.

Tøft oppdrag

Truls Svendsen liker alltid å prate om hvor glad han er i god mat og drikke - og at favorittsyssel nummer én er å sitte i sofaen og se på serier. I «Oppdrag hurtigruten» har kompisene gitt ham mange utfordringer, men ingen kommer i nærheten av det Truls nå snart skal legge ut på.

I mai skal han nemlig gå på ski over Grønland sammen med hardhausen og eventyreren Cecilie Skog. Og etter det VG kjenner til skal det selvsagt lages TV av turen.

Dermed følger Truls i «Senkveld»-kollega og vennen Harald Rønnebergs fotspor. Han gikk over Grønland på slutten av 1990-tallet sammen med Frithjof Nansens barnebarn, Nicolai, og mente turen ble et «før og etter» i livet hans.

TV 2 vil ikke bekrefte de nye TV-planene, men sier de har spennende planer for Truls fremover.

Fantastisk profil

- «Oppdrag Hurtigruta» har vært en eventyrlig reise, og Truls er utrolig godt likt av seerne. Han er en fantastisk profil for TV 2, som vi har mange spennende planer for i tiden som kommer, men det er litt for tidlig å si så mye om dem foreløpig. sier presseansvarlig Bjarne Laastad i TV 2 til VG.

Truls har heller ikke villet snakke om planene ennå, men i et større intervju med VG tidligere i år fortalte han at dagen etter innspillingen av «Oppdrag hurtigruten» startet han et nytt liv med trening og sunt kosthold.

Strengt regime

- Jeg har vel aldri vært så stor som akkurat under innspillingen av denne serien. Det er ikke behagelig å være 120 kilo, og det handler jo også om hvor lenge man kan være det før man stryker med. Så jeg kutta snus og røyk, begynte å trene fire ganger i uka og kjører nå beinhardt på kosthold. Fem måltider om dagen, telle kalorier - god gammeldags Grethe Rohde, sa Truls til VG.

VG erfarer at Truls har gått kraftig ned i vekt, og at han også har hatt flere treningsøkter med Cecilie Skog.

Gode seertall

Hele 683.000 seere fikk med seg «Truls - oppdrag Hurtigruten» da programmet hadde premiere tidligere i år.

- Truls Svendsen har en helt spesiell posisjon hos det norske TV-publikum. Hans folkelige stil og fantastiske humor går rett hjem hos seerne. Og vi kan love nye spennende utfordringer for Truls og mange uforglemmelige øyeblikk utover våren, sa TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i forbindelse med TV-premieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder